Blogga

Varfor dor Palettbladen?

Varför dör Palettbladen?

Palettblad skall inte tappa sina blad så lätt, om den gör det kan det bero på att växten står i en för liten kruka och/ eller vattnas för mycket eller för lite. Se till att växten får tillräckligt med näring och står ljust, men inte i direkt sol.

Varför tappar Palettblomman blad?

På hösten kan palettbladen tappa en del av sina blad. Det gör den när den får mindre ljus, eftersom ljuset ska räcka till de nya friska bladen som växten bildar. När palettbladet blommar ska du toppa plantan, eftersom blommorna stjäl energi från bladen och de kan bli bleka annars.

Varför ruttnar palettblad?

Om det är väldigt mycket mer jord än rötter i en kruka så kommer jorden att torka upp väldigt långsamt och om jorden är blöt för länge så är risken stor att rötterna börjar ruttna.

Varför tappar Elefantörat sina blad?

Så här är det – den allra vanligaste orsaken till att ett elefantöra tappar blad är att det har fått för mycket vatten. Utifrån ser händelseförloppet riktigt klassiskt ut: växten går från frisk till helt okej till hängig för att sedan hux flux börja blekna och tappa bladen.

Varför blir bladen gula på Fredskallan?

Om pH-värdet i vatten och jord är för högt, syns det på bladen. De blir ljust gröna eller gula eftersom klorofyllet försvinner.

När ska man plantera om Fredskalla?

Varje år bör du plantera om fredskallan i en större kruka, så växten har mer utrymme att växa och bli större i.

Hur ofta ska man spraya sina växter?

Därför är det viktigt att hålla bladen rena. Jag sprayar/duschar dock mina växter 2 gånger i månaden för oftare än så behöver jag inte. Nackdelen med att spraya/duscha sina växter ofta är att man kan skada bladen, speciellt om nya blad är på väg. Då kan fukt fastna i de nya bladet och göra så att det börjar ruttna.

Varför dör mina palettblad på vintern?

– Det är framför allt på grund av ljusbristen. Försök ställa växterna så ljust som möjligt, men om det inte går kan det vara bra med en växtlampa. – Tänk gärna på att ha en lite större kruka också. Palettblad som tappar sina blad nertill kan under den här perioden behöva en liten skjuts.

Varför tappar min palettblad blad?

Share this post