Ny

Vilken inkomstforsakring ska jag valja?

Vilken inkomstförsäkring ska jag välja?

Accept Försäkringar är ett privat försäkringsbolag som har fått högst betyg i bäst i test och erbjuder den bästa privata inkomstförsäkringen. Accept är ett av få försäkringsbolag som idag erbjuder en bra privat inkomstförsäkring under hela 13 månaders tid.

Vad är en inkomstförsäkring?

Inkomstförsäkringar kompletterar samhällets skydd och ger ersättning vid inkomstbortfall. Det är inte möjligt att få full kompensation för inkomstbortfallet eftersom det finns begränsningar både enligt lag och enligt försäkringsvillkoren. En inkomstförsäkring kan du teckna både som individ och som del av en grupp.

Kan man vara med i två A kassor samtidigt?

Du kan bara vara medlem i en a-kassa i taget. När du ska byta a-kassa är det viktigt att det inte blir ett avbrott i medlemsperioden. För att kunna få inkomstbaserad ersättning behöver du ha varit medlem i en a-kassa i minst 12 månader. De 12 månaderna måste vara sammanhängande.

När behövs inkomstförsäkring?

Om du tjänar mer än 33 000 kronor behöver du inkomstförsäkring för att kunna få ut mesta möjliga ersättning. Tjänar du mellan 27 500 och 33 000 kronor täcker a-kassan din ersättning de första 100 dagarna, men därefter behöver du inkomstförsäkring för att fortsätta få full ersättning.

När kan man teckna inkomstförsäkring?

För att omfattas av inkomstförsäkringen måste du i de flesta fall ha varit medlem i ditt förbund under minst 12 månader innan du blev arbetslös och ha haft en inkomst på över 33 000 kronor per månad. Du ska också få ersättning från ditt förbunds A-kassa.

När behöver man inkomstförsäkring?

När får man inkomstförsäkring? För att omfattas av inkomstförsäkringen måste du i de flesta fall ha varit medlem i ditt förbund under minst 12 månader innan du blev arbetslös och ha haft en inkomst på över 33 000 kronor per månad. Du ska också få ersättning från ditt förbunds A-kassa.

Share this post