Trendig

Vad ar transport facket?

Vad är transport facket?

Facket Svenska Transportarbetareförbundet eller som det kort kallas Transport är till för dig som bland annat arbetar i hamnen och med transport. Hos Transport hittar du allt från bussförare, åkerichaufförer och bensinstationspersonal till flygmekaniker, reklamdistributörer, terminalarbetare och renhållningsarbetare.

Vad kostar det att gå med i Transport?

Transports medlemsavgift ligger på mellan 1,5 och 2,5 procent av lönen. Det finns 13 avgiftsklasser. Lägsta avgiften är 111 kronor i månaden, för den som tjänar max 4500 kronor. Den högsta avgiften är 571 kronor och gäller för den som har en månadslön över 28 000 kronor.

Hur går jag ur facket Transport?

När man vill avsluta sitt medlemskap i Transportarbetareförbundet ringer man till oss på telefonnummer 010 – 480 30 00. Vi behöver veta anledningen till att du bestämt dig för att gå ur och du behöver information om förmåner som ingår i ditt medlemskap som du behöver ta ställning till.

Vem har kollektivavtal transport?

Vem omfattas av avtalet? Avtalet spänner över flera branscher. Det gäller anställda vid företag som bedriver speditions-, transport- förmedlings-, terminal-, lagerhantering-, tredjepartslogistik-, express-, åkeri-, entreprenad-, maskin- eller billotsverksamhet.

Vad kostar a kassa transport?

Medlemskapet kostar bara 130 kronor per månad. Är du medlem i både a-kassan och facket kan du även omfattas av Inkomstförsäkringen, vilken kan ge dig rätt till upp till 80% av din inkomst.

Hur mycket OB tillägg transport?

För åkeri gäller nu: enkelt ob: 33:24 kronor per timme. kvalificerat ob: 66:49 kronor per timme.

Vad kostar det att vara med i facket Transport?

Vilka försäkringar ingår i Transport?

Den innefattar egendomsskydd, ansvarsförsäkring, rättsskydd, överfallsskydd, reseskydd, flyttskydd med mera.

Vilka tider är OB Transport?

I de flesta avtalen är ersättningen per timme månadslönen dividerad med 400 under nätter måndag till lördag klockan 00.00 – 07.00. Observera att under perioden klockan 00.00 – 05.00 är det nattvila och normalt inte tillåtet att arbeta. Genom kollektivavtal kan det dock vara tillåtet att arbeta även dessa timmar.

Share this post