Trendig

Vilka tva mal i Taxonomiforordningen kommer att tillampas forst?

Vilka två mål i Taxonomiförordningen kommer att tillämpas först?

Från 1 januari 2022 är taxonomiförordningen tillämplig för de två klimatrelaterade miljömålen. Från 1 januari 2023 utökas den till att bli tillämplig även för vatten och marina resurser, omställning till en cirkulär ekonomi, miljöförstöring och biologisk mångfald.

Vilka företag omfattas av taxonomin?

Vilka omfattas?

  • Finansmarknadsaktörer och emittenter som erbjuder finansiella produkter inom EU (till exempel pensionsfonder, banker, kapitalförvaltare).
  • Företag och institutioner som omfattas av EU-direktivet för icke-finansiell rapportering, det vill säga stora PIE-bolag med fler än 500 anställda.

Vad betyder Taxonomiskt?

Taxonomi (av grekiska: taxis, ’ordning’ och nomi, ’bruk’, ’regel’) är vetenskapen om indelning eller klassificering av organismer i taxa t. ex. riken, familj er, släkten, arter och underarter. Inom taxonomin arbetar taxonomer med att beskriva och namnge arter.

Vad är hållbara värdepappersfonder?

Hållbara fonder och ansvarsfulla investeringar handlar om att verka för att företag bakom de värdepapper fonden investerar i tar hänsyn till hållbarhet, och redovisar sitt arbete för miljö, socialt ansvar och ägarstyrning.

Vilka företag omfattas av NFRD?

2 Vilka företag omfattas av kravet på rapportering? Företag som omfattas av NFRD förväntas rapportera enligt taxonomiförordningens artikel 8. I nuläge avser detta stora företag av allmänt intresse med över 500 anställda.

Vad innebär Blooms taxonomi för oss?

Blooms reviderade taxonomi Blooms taxonomi innehåller fyra kunskapsdimensioner, faktakunskap, konceptkunskap, procedurkunskap och metakognitiv kunskap som i sin tur har underavdelningar. I användningar av Blooms taxonomi används ofta en pyramid för att beskriva de olika nivåerna i kunskapsutvecklingen.

Share this post