Rekommendationer

Hur tvattar man dunjackan?

Hur tvättar man dunjackan?

Så tvättar du en dunjacka Om jackan är för smutsig kan du emellertid tvätta dunjacka i tvättmaskin. Tänk dock på att alltid följa tvättråden, tvätta på låg värme (max 40 grader) i lite tvättmedel och undvika sköljmedel. Glöm heller inte att stänga blixtlås och helst tvätta jackan ut och in.

Vilket tvättprogram för dunjacka?

Även om det går bra med högre grader räcker det att tvätta en dunjacka i högst 40 grader för att inte slita på materialet i onödan. Välj ett tvättmedel utifrån färgen på din jacka och var snål med tvättmedel. Tvätta dunjacka utan sköljmedel då det kan försämra jackans kvalitet.

Hur man tvättar en Peak Performance jacka?

Tvättråd:

  1. 40 C fintvätt.
  2. Ej blekning.
  3. Torktumling låg värme.
  4. Ej strykning.
  5. Ej kemtvätt.
  6. Tvättas separat.
  7. Använd inte sköljmedel.
  8. Ta ur plagget direkt efter tvätt.

Hur tvätta Lättviktsjacka?

Tvätta i max 30°C och använd ej sköljmedel. Släng i ett par tennisbollar eller två andra plagg i samma tvätt. Använd mindre tvättmedel än vanligt och skölj dunjackan två gånger. Torktumla jackan på låg värme med ett par tennisbollar tills plagget är helt torrt och dunet återfått sin volym.

Hur använder man Tvättbollar?

Hur använder du dem? När du först får dina tvättbollar vill du blötlägga dem i vatten i 30 minuter. Efter det kan du helt enkelt kasta dem i tvättmaskinen (ovanpå kläderna) innan du sätter på den det är det!

Vad kan man använda istället för tennisbollar i torktumlaren?

Som sagt prova att tvätta om jackan men kolla om du kan få tag på ngt som är lite tyngre än tennisbollar. Jag brukar själv använda några rena jympaskor (i separata tygpåsar). Det brukar bli jättebra. Har du även möjlighet att använda en STOR torktumlare finns ofta i tvättstugor i hyresföreningar o.

Kan man tvätta med tennisbollar?

Behåll formen med tennisbollar Kommer du ihåg tennisbollarna från torktumlaren? Bra, för här kommer de till ännu mer användning. När du ska tvätta dina jackor och anoraker är det perfekt att stoppa in ett par tennisbollar i tvättmaskinen. De hjälper plaggen att behålla sin form.

Share this post