Ny

Vad ar sarskiljningsformaga?

Vad är särskiljningsförmåga?

Ett varumärke kan ha det man kallar ursprunglig särskiljningsförmåga. Det innebär att varumärkets utformning i sig är tillräcklig för att kunna skilja märkesinnehavarens varor och tjänster från andras.

Vad innebär Förväxlingsbarhet?

Risk för förväxling avser i första hand märket i sig (märkeslikhet) men förväxlingsbarhet avser också typ av produkter eller tjänster (varu- eller tjänsteslagslikhet). Huvudregeln anger att det krävs både märkeslikhet och varuslagslikhet för att det ska föreligga risk för förväxling.

Vad är Niceklassificering och hur avgränsar och påverkar den ett registrerat varumärke?

Niceklassificeringen är ett system för att klassificera varor och tjänster i samband med ansökningar om EU-varumärken. Den består av 45 klasser. I Niceklassificeringen omfattas varor av klass 1–34 och tjänster av klass 35–45.

Vad innebär Kodak regeln?

28 Vad gäller den nya Kodakregeln framgår uttryckligen av direktivet att det kan vara fråga om såväl ett identiskt som ett ”liknande märke” som snyltar på det äldre märket eller är till förfång för detta. Tyngdpunkten blir därmed snarare snyltningen eller förfånget än identiteten.

Vilka svenska företag har starkast varumärke Varför?

Ikea återtar förstaplatsen medan silver- och bronsplatsen går till Ica respektive Swish. Listan visar på två av de viktigaste sakerna i att skapa en varumärkesstrategi och bygga ett starkt varumärke. Rankningen för Sveriges starkaste varumärken är framtagen med hjälp av YouGov BrandIndex och baseras på indexpoäng.

Vilket är världens största varumärke?

De största varumärkena i världen enligt WPP och Milward Brown är år 2013 Apple, Google och IMB. Sedan följer McDonald´s, Coca-Cola, AT, Microsoft, Marlboro och VISA. Första icke amerikanska bolag på listan återfinns alltså först på 11 plats i form av China Mobile.

Share this post