Frågor

Vilka svenskar har spelat i NBA?

Vilka svenskar har spelat i NBA?

Jerebko och Taylor brukar anses vara de enda svenskarna i NBA genom tiderna, men faktum är att det finns några till mer eller mindre svenska basketspelare i ligan. Mest meriterad är Chicago Bulls center Joakim Noah.

Hur många svenskar i NBA?

Två svenskar som spelar eller har spelat i NBA är Jeffery Taylor och Jonas Jerebko. Jeffery Taylor föddes år 1989 i Norrköping med en svensk mamma och en amerikansk pappa. Han flyttade till USA år som 17-åring och år 2012 gjorde han som andra svensk någonsin sin debut i NBA.

Vem är den kortaste basketspelaren i NBA?

Muggsy Bogues[redigera | redigera wikitext] Tyrone Curtis ”Muggsy” Bogues, född 9 januari 1965 i Baltimore, Maryland, är en amerikansk före detta basketspelare, som spelade 14 säsonger i NBA. Tyrone ”Muggsy” Bogues är den kortaste spelaren genom tiderna att spela i NBA, med sin längd på 1,60 meter.

Vem är den längsta basketspelaren genom tiderna?

Yao Ming (kinesiska: 姚明), född 12 september 1980 i Shanghai, är en kinesisk före detta basketspelare som under sina nio år i NBA spelade center för Houston Rockets. Han är 229 cm lång och var därmed NBA:s längsta basketspelare fram till sin pension.

Har någon svensk spelat i NFL?

Björn Nittmo och Ola Kimrin 1989 hände dock något som verkligen gav publicitet åt NFL i Sverige. Skåningen Björn Nittmo tog plats i truppen hos storlaget New York Gigants, fick vara gäst hos Letterman flera gånger och blev dessutom den förste svensk att göra en full säsong i ligan.

Vem är den bästa svenska basketspelaren?

Statistik & rekord

Nr Namn Snitt
1 Ludvig Håkanson 18.0
2 Viktor Gaddefors 16.0
3 Tobias Borg 13.5
4 Simon Birgander 12.0

Hur långa är NBA spelare?

De amerikanska ligorna NBA och WNBA är erkända som de bästa i världen och därför är det intressant att se efter hur det ligger till där. Den genomsnittlige amerikanska mannen är 176,4 cm lång. Det är väldigt tydligt att det snittet ligger långt under snittet i NBA som är drygt 203 cm.

Vem äger NBA?

National Basketball Association, NBA, är en professionell basketliga i Nordamerika med lag från både Kanada och USA….National Basketball Association[redigera | redigera wikitext]

Sport Basket
TV-partners ABC ESPN TNT NBA TV
Webbplats NBA.com
Nuvarande säsong: 2019/2020

Vem är Sveriges bästa basketspelare?

Share this post