Populära

Var bygger lovsangaren bo?

Var bygger lövsångaren bo?

I Skandinavien och Finland händer det t.o.m. att den häckar i gräsbevuxna sluttningar på öar. Honan bygger sitt bo på marken och lägger det gärna i skydd av någon tuva eller buske, men det kan lika ofta ligga fritt och öppet.

Vilka svenska fåglar flyttar längst?

Silvertärnor är den svenska fågel som flyttar allra längst. De flyttar söderut i juli och augusti, och de övervintrar i drivisbältet utanför Antarktis. De först återvändande individerna kommer i slutet av april medan merparten anländer i maj.

Vart flyttar lövsångaren?

Från häckningsplatserna i östra Sibirien flyger lövsångarna till rastplatser belägna i sydvästra Asien och östra Medelhavsområdet. Därifrån flyger de vidare till övervintringsplatser i företrädesvis Kenya och Tanzania. En sträcka på cirka 1300 mil.

Hur många ägg lägger en talgoxe?

Lägger vanligtvis 6-12 ägg i april-maj. Endast honan ruvar, ruvningstid 12-15 dygn.

Honan bygger sitt bo på marken och lägger det gärna i skydd av någon tuva eller buske, men det kan lika ofta ligga fritt och öppet. Boet som alltid är försett med ett takvalv, har en ingång från sidan i markhöjd och består av gräs, mossa och löv samt innerst en riklig mängd med övervägande vita fjädrar.

Är gransångare på sidan?

Hanen väger 7–8 gram, och honan 6–7 gram. Adult fågel i vårdräkt av nominatformen P. c. collybita har en matt brungrön ovansida, benvit undersida som blir gulaktig på sidorna, och ett kort vitaktigt ögonbrynsstreck.

Hur ser tofsvipa?

Utseende och läte Tofsvipan är en stor vadare, med kontrastrik teckning i svart och vitt och en tydligt spretande tofs i nacken. Benen är ganska långa. Tofsvipan är ungefär lika stor som en duva men har längre ben. Den är 28–31 cm lång, med ett vingspann på 67–72 cm.

Hur låter gransångare?

Gransångarens taktfasta sång brukar i Sverige ofta beskrivas med en ramsa i stil med sill salt salta salta sill salt. En engelsman skulle snarare säga chiff chaff chiff chiff chaff chaff, där heter fågeln rentav chiffchaff, vilket förstås syftar på hur sången låter.

Share this post