Allmänning

Hur fungerar SaveLend?

Hur fungerar SaveLend?

På SaveLends plattform får du avkastning i form av ränta på de krediter du investerar i. Vi använder oss av SmartInvest för att säkerställa en bra spridning av investeringsmöjligheter mellan våra investerare, men ibland finns det utstickare som exempelvis får högre eller lägre avkastning än plattformens genomsnitt.

Hur tar man ut pengar från SaveLend?

Hur sätter jag in eller tar ut pengar? Efter att du har skapat ett SaveLend-konto kan du enkelt sätta in pengar genom att antingen göra en engångsinsättning eller starta ett månadssparande. Du kan när som helst ta ut oinvesterade pengar från ditt SaveLend-konto till ditt bankkonto.

Hur tar man ut pengar SaveLend?

Är Savelend säkert?

Mycket nöjd med att investera hos Savelend då risken är lägre än att ha pengarna investerade på börsen. Risken sprids ut genom att sprida ut investeringen bland många olika krediter. Man får en relativt hög avkastning i relation till den låga risken hos Savelend.

Hur kan SAVR ha så låga avgifter?

SAVR återbetalar hela den provision vi får från fonderna direkt till dig som kund. Vi erbjuder exakt samma fonder som alla andra, men tar alltså inte ut den ersättning som säljaren av fonden normalt får från fondbolaget. I de avgifter och rabatter vi redovisar ingår den plattformsavgift vi tar ut på 0,09 %.

Hur säkert är SAVR?

Ja, SAVR kan på följande sätt anses lika säkert som en storbank; Vi, SAVR AB, övervakas av Finansinspektionen (genom Fondab AB). Dina pengar sparas på ett Investeringssparkonto (ISK) som ligger hos vår partner Fondab och omfattas av statliga Riksgäldens Investerarskydd.

Är SAVR bättre?

Mitt omdöme är att SAVR är en bra tjänst om du vill investera dina pengar men inte vet något om aktier och investeringar. De gör det billigare att investera i fonder och man skall alltid göra vad man kan för att sänka dina förvaltningsavgifter. Jag rekommenderar att du använder SAVR för allt ditt fondsparande.

Har SAVR insättningsgaranti?

De pengar du sätter in hos SAVR omfattas av Insättningsgarantin på upp till 100 000 euro (genom Danske Bank) innan fondandelarna köps. Investerarskyddet är en statlig garanti som inkluderar de värdepapper, fondandelar, du har på ditt konto genom SAVR.

Är SAVR tryggt?

Är SAVR säkert? Ja det är säkert att spara dina pengar i fonder på SAVR. SAVR är skyddade av den statliga insättningsgarantin genom Danske Bank vilket gör att om SAVR skulle gå i konkurs så är upp till 1 miljon 50 tusen kronor skyddat som du har på olika konton hos SAVR.

Share this post