Rekommendationer

Hur foddes Pegasus?

Hur föddes Pegasus?

Enligt legenden föddes Pegasos tillsammans med Chrysaor ur monstret Medusas blod efter att Perseus huggit av hennes huvud. Pegasos och Chrysaors far var havsguden Poseidon.

Vem är hästens moder?

Det sägs att han kanske var far till hjälten Theseus, som blev kung av Aten. Han var far till cyklopen Polyfemos, som senare blev bländad av hjälten Odysseus. Han var också far till den bevingade hästen Pegasus, som inte kunde födas förrän blod från hans mor, Medusa, blandades med havsskummet.

Hur många barn har Zeus?

Zeus och Hera hade tre barn tillsammans: Ares, Eris och Hephaestus; Zeus var dock inte trogen mot Hera. Han bor också barn med flera andra kvinnor. De mest kända av dessa barn är Apollo, Artemis, Athena, Dionysus, Persephone, Perseus, Helen of Troy, Hermes, Heracles, Minos och Muses.

När dog Zeus?

Zeus (grekiska Zεύς, även Δίας [Dias]) var gudarnas konung och himlens härskare i grekisk mytologi. I romersk mytologi motsvaras han av Jupiter….Zeus[redigera | redigera wikitext]

Del av de olympiska gudarna
Far Kronos
Mor Rhea
Syskon Hera, Hades, Poseidon, Demeter, Keiron, Hestia
Make/maka Metis, Themis, Hera

Hur ser en Pegasus ut?

Pegasus är en upprättstående häst med vingar. Konstellationen Pegasus känns lätt igen på dess fyra huvudstjärnor som bildar en fyrkant, och kan hittas på den norra himmelska ekvatorn. Några utmärkande klotformiga stjärnhopar och en spiralgalax gör Pegasus till ett vackert objekt att observera i teleskop.

Vad heter grekiska havsguden?

Under antiken sågs Poseidon av både greker och romare (av de senare kallades han Neptunus) som havets och vattnets härskare, en av de högsta gudarna och bror till Zeus (Grekland) respektive Jupiter (Rom). Poseidon, trodde man, styrde över farliga undervattensströmmar och vilda oväder till havs.

Vad heter Zeus son?

Han delade också upp makten med sina två bröder, då Hades fick underjorden och Poseidon fick havet. Zeus var gift med Hera och tillsammans med henne hade han barnen Ares, krigsgud , Hebe, ungdomens gud, Hefaistos som var smidesguden och Eileithyia.

Vem var Zeus dotter?

Helena och Polydeukes var Zeus barn, medan deras tvillingar Kastor och Klytaimnestra var barn till kung Tyndareos av Sparta, Ledas make. Naturligtvis finns det många fler som påstods ha Zeus till far, bland andra Hefaistos, smidekonstens gud, och Eris, stridighetens gudinna.

Share this post