Ny

Vilken ozongenerator ar bast?

Vilken ozongenerator är bäst?

Det är vad som tillåter oss att fortsätta.

  1. BlueLine BLC 500-D (Upp till 50kvm) bäst i test ozongenerator.
  2. BlueLine BL 100 (Upp till 30kvm) bäst i test ozongenerator.
  3. BlueLine BL 6000-D (Upp till 100kvm) bäst i test ozongenerator.

Hur länge ska man använda ozongenerator?

Vänta minst 12 timmar mellan saneringsomgångarna. En del besväras av ozonlukten som dröjer kvar efteråt ett tag. Den är ofarlig och kommer att försvinna, men du kan alltid sanera mindre nästa gång, om du inte tycker om lukten.

Kan ozon ta bort mögel?

Ozon kan eliminera mögel både i luft och på ytor som mattor, golv och väggar. Ozon kommer även åt att behandla mögel på svårnådda platser som isolering, kakel och trä- och tegelstruktur. En lukt som inte kommer från sopor eller liknande verksamhet, är ofta ett första varningstecken på mögel- och fuktskada.

Hur effektiv är ozonbehandling?

Processen bygger på att höga nivåer ozon produceras i utrymmet vilket gör att bakterier, mögel och allergener inte kan överleva. Ozon är även en effektiv luktborttagare, olika typer av oönskade lukten försvinner efter en behandling då ozon bryter ner de kolföreningar som lukter är uppbyggt av.

Hur ofta ska man använda Ozoneair?

Hur ofta behöver jag behandla? Börja alltid med en behandling och försvinner inte all lukt direkt så kan du upprepa behandlingen efter två dagar. När man gör en upprepad behandling kan man minska på behandlingstiden något. Skulle utrymmet utsättas för ny lukt med tiden så gör du en ny behandling därefter.

Vad är ozonsanering?

Ozonsanering är ett sätt att behandla en luktsmitta eller sanera ytligt mögel. Vid en sanering med ozon placeras en ozongenerator som tillverkar ozon/aktivt syre. Ozonet oxiderar luften så att allergener, virus, mikroorganismer och lukt elimineras.

Ozongeneratorer – bäst i test

  • Ozongenerator Go. GO är en liten, portabel och lättanvänd ozongenerator.
  • Ozongenerator Plus. PLUS är en kraftfull ozongenerator, så att du kan göra rent på kortare tid.
  • Ozongenerator Pro. PRO är den mest effektiva ozongeneratorn.

Hur ska man använda ozongenerator?

Placera ozongeneratorn så högt som möjligt. Ozon är nämligen tyngre än luft så det sjunker snabbt ner mot golvet. Vid en grundlig sanering sanerar du först det rum som har störst problem i en timme. Men behåll dörren öppen till angränsande rum för att inte få för hög koncentration.

Vilken ozongenerator?

BlueLine BL 100 (Upp till 30kvm) Airmaster BlueLine BL 100 är en svensktillverkad ozonaggregat som genererar ozon upp till 100 mg/tim. Den minsta av aggregaten på listan och därmed det lägsta priset. En otroligt prisvärd liten ozongenerator som kommer att göra underverk i små till medelstora utrymmen.

Kan ozon skada elektronik?

Ozongeneratorn ska aldrig stå på under långa sammanhängande perioder, utan bör alltid arbeta i intervaller. Detta för att en för hög koncentration av ozon kan leda till skador på material som gummi, elektronik och plaster.

Share this post