Trendig

Hur faster man en Longerlina pa basta satt?

Hur fäster man en Longerlina på bästa sätt?

Då du longerar hästen ska du ha en 15 m lång longeringslina som du fäster endera genom ena bettringen över nacken på hästen och hakar fast i andra bettringen eller trär genom ena bettringen, under hakan på hästen och fäster i andra bettringen.

Kan man Longera i grimma?

Du longerar hästen i träns, inte i grimma och hästen bör alltid vara lätt inspänd. Longerlinan ska vara av ett mjukt naturmaterial och inte av nylon. Du bör ha handskar, kraftiga skor och hjälm på dig när du longerar. Hästen, du och piskan bildar en triangel om du longerar rätt.

Hur rider man med en Sidepull?

Ett sidepull verkar endast genom tryck på och runt nosen och är oftast enkelt för hästen att tolka. Tyglarna fästes i ringarna vid sidan hästen styrs med ledande tygeltag – tar man i höger tygel, bildas ett tryck på vänster sida vilket gör att hästen går mot höger.

Varför ska man inte Longera i grimma?

Då hamnar ”dragringen” alltid på rätt ställe och grimman sitter still. Många repgrimmor har en knut under hakan vari det är tänkt att man skall fästa linan. Longerar man med en sådan vrider sig grimman utåt och det är risk för skav på innerögat.

Hur ska en grimma sitta?

Grimman dras nerifrån och uppåt över nosryggen och över öronen. Om grimman inte är hopknäppt, lägger du remmens öppna ände över halsen och knäpper ihop den med käkremmen. Grimman får inte sitta så hårt att den trycker, men inte heller så löst att grimman kan dras över hästens huvud.

Hur rider man med Bettlöst?

Stå på marken, ha det bettlösa du valt på hästen och tyglarna över halsen, som när man rider. Ta i tygeln närmast dig, sträck den bakåt och lägg ett visst tryck i – men dra inte, bara håll trycket.

Hur ska en sidepull sitta?

Det är lika viktigt att ett sidepull eller hackamoore sitter rätt, som att ett vanligt träns med bett gör det. Framförallt får nosgrimman inte sitta för långt ner. Längst ner består hästens nosrygg nämligen bara av mjukt brosk.

Share this post