Blogga

Hur man fangar en oring?

Hur man fångar en öring?

Om öring jagar på insekter kommer flugor och spinnare vara det bästa valet. Om du inte fiskar med en flugspö, kan du alltid försöka med bomber och fluga eller använda en hängande fluga ca 20 cm över draget. Ett annat knep är att agna draget eller spinnaren med maggot eller mask.

Var står öringen i ån?

Forsnacken, där vattnet får fart efter en lugnstryka eller ett sel, är platsen där all strömfisk samlas. I skymning eller mörker kan öringen stå i det allra hårdaste suget. På dagen står den oftast i skydd i höljan under forsen. Harren står helst några meter framför hårdströmmen.

Hur man fiskar flugfiske?

Grunderna till flugfiske Man kastar linan fram och tillbaka i luften och släpper ut mer och mer lina tills man kan kasta ut flugan på vattnet. Det viktigaste med kasttekniken är att kunna få flugan att landa en liten bit framför fisken.

Hur fiskar man regnbåge och öring?

En metod för effektivt fiske är att metodiskt kasta av varje fiskeställe. Prova att fiska både djupt, ytligt och veva in i olika hastigheter. Fisket kan även vara bra vid olika tid på dygnet och olika väder. Prova att fiska tidigt på morgonen eller på kvällen eftersom fisken ofta är aktiv när ljuset ändras.

Hur lång Flugtafs ska man ha?

– Tafsen längd bör vara 1-1,5 gånger spöts längd. – Värm upp under cirka 10 minuter genom att utföra kaströrelsen utan att ha någon lina i luften. Börja sakta och öka successivt hastigheten på rörelsen. Därefter kan du börja med korta överhandskast med 6-8 meter (lina plus tafs).

Hur mycket backing på flugrulle?

Det som avgör hur mycket backing och även dimensionen du behöver på din flugrulle är vilken art du ska fiska efter. För harr, öring och regnbåge så kan det oftast räcka med 50-100meter 20lb (9,1kg), men är du efter större havsöring och lax i älv så behöver man ha 30Ib (13,6kg), och upp till 200-300 meter.

Den fångas med spinn, fluga, mete och trolling, eller vid pimpelfiske. Den är också en god matfisk och uppskattad både hos fjällresenären och hos kustfiskaren. Liksom laxen kan dock Ostersjöns öringar ha höga dioxinhalter och bör alltså inte ätas alltför ofta.

Share this post