Blogga

Nar ar spackhuggarna i Norge?

När är späckhuggarna i Norge?

Mellan oktober och januari inträffar ett fascinerande naturfenomen utanför Andenes i Vesterålen. Då kommer sillen dit för att leka och de drar till sig många späckhuggare som vill få sig ett skrovmål. I Andenes anordnas späckhuggarsafari där resenärerna får betrakta de stora djuren på nära håll.

Var bor knölvalen?

Eftersom den är ett däggdjur så måste den komma upp till ytan med med jämna mellanrum för att andas. Populationen i nordatlanten ökar och de anses vara livskraftiga (LC). Knölvalen lever i nästan alla hav i världen, förutom norra ishaven och Medelhavet. Den är en tillfällig besökare i våra vatten.

Finns blåval i Norge?

På Svalbard kan man med lite tur få en glimt av den mäktiga blåvalen, världens största val, som ofta söker sig till Isfjorden på sommaren i jakt på föda.

Var i världen finns späckhuggare?

Späckhuggaren lever i alla hav i världen. Enda platsen man inte hittar dem på är de kallaste delarna av norra ishaven. Den är en sällsynt besökare i svenska vatten.

Kan man simma med späckhuggare?

På resan Späckhuggarsafari i Norge kan du snorkla med späckhuggare och ta egna bilder både över och under vattnet av havets giganter! Under mycket kontrollerade former och iförd torrdräkt glider du ner i vattnet från en stadig gummibåt och får en upplevelse för livet – samt möjlighet att ta egna alldeles unika bilder …

Vad finns det för djur i Norge?

Djurliv I Norge finns det rikligt med djur- och fågelarter. Här lever också de enda vilda renarna i Europa tillsammans med älgar och rådjur. Förutom rävar, vargar och björnar finns det många mindre djur i Norge. Den utrotningshotade havsörnen häckar på flera ställen längs norra kusten.

Vad kostar valsafari?

Hela kalaset kostade 1200 Nkr per person. Valsafari Andenes har även en souvenirbutik och restaurang. Dessutom utför de forskning på kaskeloter, vikvalar och späckhuggare.

Vad äter en späckhuggare?

Späckhuggare (Orcinus orca) De är störst av alla delfiner, hanarna kan bli 8 meter långa och kan väga 6 ton, honorna blir lite mindre. Späckhuggare jagar allt från fisk, fåglar och andra marina däggdjur såsom sälar och valar.

Vart kan man se valar i Norge?

Valarna som finns längs den norska kusten visar upp sig för både turister och lokalbefolkningen. I Vesterålen kan man se dessa havets jättar året runt. Guidade turer erbjuds både i Stø och Andenes. I Andenes kommer man snart kunna besöka det spektakulära museet The Whale, som planeras öppna år 2023.

Vad kostar valsafari i Norge?

För cirka 700 kronor får turisterna sopplunch och en tur på drygt fyra timmar till havs – med valgaranti. Det är nämligen ingen slump att man får se de jättelika havsdjuren, snarare har man otur om man inte får se dem.

När är bästa tiden att åka till Lofoten?

Det bästa klimatet med minst regn brukar vara mellan juni och september. Den regnigaste månaden brukar vara oktober. Sommartemperaturen kan som mest nå 21 °C och medeltemperaturen i juli är 13°C.

Share this post