Rekommendationer

Vad betyder alla sexualiteter?

Vad betyder alla sexualiteter?

Vad är HBTQ+ HBTQ+ står för Homosexuell, Bisexuell, Trans, Queer och pluset (+) står helt enkelt för övriga sexualiteter och könsidentiteter. HBTQ+ personer har funnits i alla tider och är inget modernt påhitt.

Kan en Transkvinna få barn?

Transpersoner med livmoder kan bli gravida och föda barn. En juridisk man som föder barn registreras automatiskt som barnets far, och en juridisk kvinna som bidragit med spermier ska registreras som barnets mor. Transpersoner kan även bli föräldrar genom att dela föräldraskap med två eller flera andra föräldrar.

Hur många transpersoner ångrar sig?

En undersökning utförd i Sverige visar att endast 2,2 procent har ångrat sin könskorrigeringsprocess. Uppskattningen grundar sig på antalet människor som ansökt om att återställa sitt juridiska kön till det ursprungliga.

Hur många läggningar finns det?

Lagen definierar sexuell läggning som homosexuell, heterosexuell eller bisexuell läggning. Förbudet mot diskriminering gäller alla dessa tre sexuella läggningar.

Vad betyder kravet är återkallat?

Om inkasso har återkallat sitt ärende innebär det sannolikt att de har insett att de inte kan vinna framgång i målet. Det innebär också att det är väldigt osannolikt att fordran skulle gå till Kronofogden eller prövas i rätten.

Vad är kön och identitet?

Med könsidentitet och könsuttryck avses i lagen att någon inte definierar sig som kvinna eller man eller genom sin klädsel (eller på annat) sätt ger uttryck för att tillhöra ett annat kön än det som registrerats för hen vid födelsen.

Kan man återkalla Kronofogden?

Du som ansöker om vår hjälp med att fastställa ett krav (betalningsföreläggande eller handräckning) och få ett fastställt krav genomfört (verkställighet), kan dra tillbaka (återkalla) din ansökan. Här beskriver vi hur du gör. personnummer eller organisationsnummer på dig och den som ansökan riktas mot (parter).

Vad innebär fasta Könsidentiteter?

Ickebinär. Ickebinär är ett ord som beskriver personer som varken identifierar sig man eller kvinna, eller ibland både och, eller inget kön alls. Ordet kan betyda olika saker för olika personer. Du som ickebinär kan uppleva könsdysfori och då vilja förändra din kropp med hormoner eller kirurgi.

Share this post