Blogga

Hur flar man ett djur?

Hur flår man ett djur?

Flåning är ett av de första arbetsmomenten i slakt där djurets hud avlägsnas och muskulatur och köttet friläggs. När arbetsmomentet börjar har det föregåtts av att djuret är avlivat och stucket (tappat på blod). Principen att flå ett djur är lika för nöt och lamm man kan även flå tamgris.

Hur man flår en älg?

Ett vanligt sätt att avlägsna skinnet på älg är att först flå ner älgens bakhasor mot låren, för att sedan fästa skinnet mot backen i någon kedja eller krok och sedan med hjälp av någon lyftanordning hissa upp älgen. Skinnet dras då loss av sig självt och kniven behöver bara användas minimalt.

Hur man flår en bäver?

Lägg bäver på rygg och lägg ett långt rakt snitt med kniven/skallpellen från svansroten, runt anus (som du skär bort o kastar) bägge sidor och ända upp till hakspetsen. Skär runt handled och hälen på baktassen, ta en liten såg och såga av tassarna. Gör samma sak runt svansroten. Skär el såga av svansen.

Hur flår man ett rådjurshuvud?

Momentet som det slarvas mest med är sågningen. Sedan råbockens huvud tagits av måste det flås. Det går även att såga huvudet utan att först flå det, men då är det mycket svårare att lägga sågsnittet rätt. Det absolut sämsta är att lämna sågningen till sist och försöka såga det kokta och rengjorda rådjurshuvudet.

När slakta får?

Lammen skickas till slakt vid en ålder av omkring ett halvår till ett år. Den vanligaste bedövningsmetoden då får och lamm slaktas i Sverige är elektricitet genom hjärnan, som går via en tång som kläms åt runt huvudet. Därefter förblöder djuret genom att halsen skärs upp.

Vad kostar det att slakta ett lamm?

350 kr/st. FÅR/LAMM Färs styckning Delar av djuret mals efter önskemål och packas i kartong 350 kr/st. 350 kr/st. Kartong 30 kg Debiteras antal 15 kr/st.

Vad är flår?

Flå kan beskrivas som ”dra av hud eller skinn från”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av flå samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Share this post