Populära

Kan radjur ata gurka?

Kan rådjur äta gurka?

Men jag har getter, dom äter ju nästan vadsom helst i en trädgård men inte gurka, squash eller pumpa. Dom kan ta en smaktugga men lämnar det sedan. Dom äter inga lökväxter (förutom tulpaner förstås!!) och matlök är väldigt starkt så det blir dom alldeles säkert dåliga av.

Varför blir Gurkplantan gul?

Svar: Det är troligen växthusspinnkvalster som gett sig på dina gurkor. De gynnas av torka, så vattna rejält och regelbundet. Försök hålla hög luftfuktighet i växthuset och odla inte gurkorna för nära glaset i söderläge.

Vem uppfann gurkan?

Ursprungslandet antas vara Indien, och gurka har odlats sedan 5 000 till 4 000 år sedan. Först 1 000 år senare hade gurka kommit till Egypten.

Vilken näring till gurkor?

Gurkan är en växt som kräver näring, att tillsätta gödsel regelbundet är i princip ett krav för att gurkan ska växa och trivas. Du kan med fördel tillföra en blandning av blodmjöl, benmjöl och algomin som är perfekt för gurkan.

Vilka grönsaker äter inte rådjur?

Växter som rådjur inte gillar

  • Allium.
  • Hyacint.
  • Snödroppe.
  • Pingstlilja.
  • Påsklilja.
  • Pärlhyacint.
  • Trädgårdsiris.
  • Kungsängslilja.

Varför vissnar bladen på Gurkplantan?

Tips 4: En gurkplanta som vissnar kan bero på att den har fått angrepp på rothalsen, för varmt, för lite eller för mycket vatten. Känn med handen i jorden c:a 1 dm djupt och då avgör du om det är för torrt eller blött. Är det för blött kan du bara kultivera jorden så att den blir lucker och torkar upp.

Vilket land kommer gurkan från?

Gurkan tillhör familjen Cucurbitaceae och har enligt litteraturen sitt ursprung i Indien. Till gurkväxterna räknar vi också meloner och pumpor. Botaniskt sett är själva ”gurkan” ett bär eftersom den har ett tunt skal som omger ett köttigt inre där fröna ligger.

När började man odla gurka?

Vid sekelskiftet 1900 började man i Holland, men framförallt i England, att odla gurka i växthus. I England utvecklades en stor odling som till och med hade export till Tyskland. Holländarna odlade huvudsakligen i drivbänkar, 1912 bestod den holländska gurkodlingen av 373 hektar i bänkar och 17 hektar i växthus.

Kan man använda Tomatgödsel till gurkor?

Börja gödsla 3-4 veckor efter omplantering och gödsla ofta under säsongen. Väl brunnen stallgödsel fungerar också bra. Det går utmärkt att odla tomater och gurka i samma växthus och man skiljer dem med varsin jordblandning. Gurkan vill ha fuktighetshållande, mullrik och mycket näringsrik jord med ett pH-värde runt 7,0.

Hur ofta ska man ge näring till gurka?

Skötsel av gurkplanta och gurka Du behöver också tillföra näring kontinuerligt under säsongen. Använd flytande näring när du vattnar, dosering läser du på förpackningen.

Vad kan man mata rådjuren med?

Utfodra rådjur med spannmål, pellets eller annat kraftfoder. Hösilage eller ensilage med hög proteinhalt är också ett utmärkt foder. Det är aldrig för sent att börja sköta om dina rådjur! Tidigt skördat hö med bra näringsvärde går också bra.

Share this post