Rekommendationer

Vad ska jag skriva mitt gymnasiearbete om?

Vad ska jag skriva mitt gymnasiearbete om?

Med gymnasiearbetet knyter eleven ihop sina studier på programmet och visar att den är förberedd för arbete eller studier. Gymnasiearbetet är en uppgift om 100 gymnasiepoäng. Målet med gymnasiearbetet skiljer sig mellan yrkesprogrammen och de högskoleförberedande programmen.

Hur man skriver en gymnasiearbete?

Gymnasiearbetet ska visa att eleven är förberedd för högskolestudier inom i första hand det tek- niska området. Det ska utföras på ett sådant sätt att eleven formulerar en frågeställning samt planerar, genomför och utvärderar ett större arbete som utgår från centrala kunskapsområden inom programmet.

Vad är ett bra gymnasiearbete?

Ditt gymnasiearbete ska bygga kring den frågeställning du kommit fram till i slutet av vårterminen i årskurs 2 och du ska i ditt arbete besvara din frågeställning utifrån de fakta du presenterar. Du bör använda flera källor och förhålla dig kritiskt och självständigt kring till dessa.

Hur många ord ska man skriva på gymnasiearbetet?

4000 – 8000 ord (detta beror givetvis på t. ex. om du lägger in en annan kurs i gymnasiearbetet).

Hur många sidor måste ett gymnasiearbete vara?

Det är samhällsprogrammet som bara ska göra ett teoretiskt gymnasiearbete. Våra lärare har sagt att ca 15 sidor räcker.

Hur mycket ska man skriva i ett gymnasiearbete?

Gymnasiearbete – en skriftlig rapport Ditt gymnasiearbete består av att formulera en frågeställning, planera, genomföra och utvärdera ett större arbete som ska utgå från centrala kunskapsområden inom ditt program. Du ska redovisa ditt gymnasiearbete i en skriftlig rapport med en kort sammanfattning på engelska.

Hur får jag tag i mitt studieintyg?

Som student tar du enklast och snabbast ut resultat- och registreringsintyg genom Ladok Student. Underskrivna intyg kan du beställa eller hämta i Servicecenter.

Vad innebär Examensbevis?

Ett examensbevis är ett bevis på att du gått igenom en högskoleutbildning och uppfyller kraven för din examen. Examensbeviset innehåller information om studiernas omfattning och innehåll. Där framgår också en examensbenämning och vid vilken högskola examen har avlagts.

Hur många går ut gymnasiet med fullständiga betyg?

Drygt 70 procent av alla elever som börjar på ett yrkes- eller högskoleförberedande program på gymnasiet går ut med en godkänd gymnasieexamen. Drygt var femte elev slutför inte sina studier eller går ut med ofullständiga betyg.

Hur långt brukar resultatet vara på Gymnasiearbeten?

Cirka en halv A4-sida / ca 120 ord – på engelska. Abstract ska placeras direkt efter titelbladet. Lyft fram syftet med Gymnasiearbetet. Beskriv kortfattat metod, frågeställningar, analys/diskussion.

Share this post