Populära

Vilken godning till persikotrad?

Vilken gödning till persikoträd?

Det ska gödslas med Algomin Trädgårdsgödsel i kronans droppkant. Uppåtriktade skott som kommer på ovansidan av grenarna tas bort kontinuerligt under sommaren. Gör som vana att ta en tur runt trädet när Du hämtar posten och knip av alla uppåtriktade skott om Du inte speciellt önskar ha dem kvar.

Vilken jord vill persikoträd ha?

Fyll på med näringsrik, kalkrik och väldränerad jord. Plantera trädet lika djupt som det har stått i krukan som du köpte den i. Sätt dit eventuellt stöd innan du planterar trädet. Fyll sedan på med jord och vattna på rikligt, varefter du trycker till jorden.

När gödsla persikoträd?

Gödsla persikoträdet sent på våren med fullgödselmedel som innehåller något högre fosfortal (P). Du kan även höstgödsla ditt persikoträd med PK under tidig höst, det är lite för sent för det nu i oktober. Stallgödsel, som ko- eller hönsgödsel, fungerar också alldeles utmärkt på våren.

Vad är Krussjuka?

Krussjuka och fruktträdskräfta är två allvarliga och vanligt förekommande svampsjukdomar, som kan angripa persika. I mer sällsynta fall kan blad och även skott angripas av hagelskottsjuka. På bladen bildas blåslika, förtjockade bucklor av rödaktig, ibland gulaktig eller ljusgrön färg.

Hur stor kruka till persikoträd?

Gärna med en diameter på 60 cm och samma djup, eller ännu djupare. Detta både för att rotsystemet ska rymmas i mer än ett par år och för att det ska finnas ordentligt med jord som kan hålla fukten. Persika är känsligt för torka under heta sommardagar och särskilt under tiden då frukten mognar.

Kan man plantera Persikokärnor?

Kan man stoppa ner en persikokärna i jorden och så blir det ett litet träd? Visst kan du göra det men fila persikokärnan ganska rejält så det hårda skalet kan släppa fram själva kärnan att gro. Sätt i sandig jord cirka 1 centimeter under jorden i en kruka.

När täcka persikoträd?

Toppen kan du skydda med jute- eller vinterskyddsväv på vårvintern så att persikan inte vaknar för tidigt.

Share this post