Blogga

Hur skota Pelargonsticklingar?

Hur sköta Pelargonsticklingar?

Nyplanterade pelargonsticklingar vattnas med viss försiktighet. Den nya jorden kring sticklingen bör bara fuktas lätt, och får inte stå blöt. Alltför blöt och kall jord gör att svampsjukdomar snabbt utvecklas och sticklingen riskerar att dö. En ständigt blöt jord leder till syrebrist och rötterna ruttnar.

Hur får man pelargoner att bli stora?

Ska krukan stå utomhus är det viktigt att du tänker på att välja en kruka med hål i botten så att den dränerar bort överflödigt vatten, det förhindrar att din pelargon står för blött. Använd sedan pelargonjord för att plantera om pelargonen i, då kommer du att få en betydligt större och finare planta.

Hur får jag mina fikon att mogna?

Det behövs tre månaders sommarväder för mognad, så det är fikonen som växer ut i maj som vi kan njuta. fikon har två skördar en till våren och en till sensommaren-vintern . vad grenarna tål är ju olika men det pendlar runt -10c -20c beroende namnsort.

När orkidén blommat ut?

Superknepet som får din orkidé att blomma igen: Orkidéer vill för det mesta stå ljust, men inte i brännande sol. Under själva blomningen är det fint att ställa orkidéer på en plats inne i rummet där de verkligen kommer till sin rätt och är i blickpunkten, men flytta sedan ut dem till en ljusare placering.

Hur planterar man Pelargonskott sticklingar?

Så här tar du sticklingar från pelargoner:

  1. Klipp, skär eller nyp av din pelargonstickling från moderplantan.
  2. Ta bort alla blad nertill på sticklingen.
  3. Stick ner pelargonsticklingen i såjord eller kaktusjord.
  4. Ställ de små pelargonerna ljust, men inte i gassande sol.

Hur knipsar man pelargoner?

Pelargoner kan klippas när som helst och i princip hur mycket som helst. De tål att beskäras ner nästan helt och hållet. Bara det finns en liten nod kvar där nya skott kan bildas. Använd en sekatör eller kniv vid beskärning.

Hur får jag stora pelargoner?

Kan man ge växter förhållanden så nära som möjligt de har i sin ursprungsmiljö så trivs de och växer, blir stora och blommar villigt. Pelargoner vill ha mycket ljus, gärna direkt sol.

Share this post