Frågor

Hur mycket kostar silkeshons?

Hur mycket kostar silkeshöns?

Driftskostnader – För 4 höns under ett år

Produkt Pris
Foder (en 20kg-påse räcker en månad för 4 höns) 100 – 200kr (x12) = 1200 – 2400kr
Strö (räcker en månad) 50 – 150kr (x12) = 600 – 1800kr
Hälsotillskott och tillbehör (avmaskning, kvalsterpulver, mineraldrycker*, tillskott) 700kr om året
Totalt 2500 – 4900kr

Hur är silkeshöns?

Silkeshönsen är lugna och nyfikna i sättet med en vanligtvis mild attityd. De mjuka fjädrarna gör att de har svårt att flyga och de är därför både lätta att fånga och att hägna in. Hönorna ruvar ofta villigt och pålitligt och brukar ta väl hand om sina kycklingar.

Var kan jag köpa silkeshöns?

Ibland har vi avelsägg av våra silkeshöns till salu! Dalmatinprickiga silkeshönskycklingar. Det kan bli olika färg på kycklingarna i samma kläck.

Hur ser man kön på silkeshöns?

Vi bad om att få endast hönor, och även om silkeshöns kan vara svåra att könsbestämma, så går det att se vid 12 veckor vilka av hönsen vars kam och slör som börjats utvecklats. Ingen av dessa tre har varken kam eller haklapp.

Hur mycket värper Silkeshöns?

De stora silkeshönsen väger mellan 1 – 1,5 kilogram och dvärgsilkeshönsen omkring 500 – 600 gram. Hönan lägger ca. 100 ägg per år och är en god vintervärpare. Äggen är ljusbruna och väger ungefär 35 gram från en höna av stora rasen och 28 gram från en dvärgsilkeshöna.

Hur mycket kostar Hemägg?

Coop. 12-pack. Jfr-pris 2.79 kr/st.

Hur länge lever en Silkeshöna?

På grund av att de är så enormt ruvningsbenägna (en del ruvar envist ägg som inte ens finns i flera veckor) så tar de ofta paus i sitt äggläggande, men normalt lägger de ändå ca 100-160 ägg per år. Silkeshöns är en av de allra äldsta tamhönsraserna och antas vara över 4000 år gammal.

Hur många tår har Silkeshöns?

– Dessutom har silkeshönsen en femte tå på sina fötter vilket det är väldigt få andra hönsraser som har.

Hur många ägg lägger Silkeshöns?

Share this post