Allmänning

Nar kommer stoden?

När kommer stöden?

Vi börjar betala ut ersättningen i mitten av oktober 2022. Du får då en delutbetalning på 75 procent av beloppet. Resten av ersättningen får du som en slututbetalning. Den börjar vi betala ut i början av december 2022.

När kommer EU?

Den 16 december 2021 fattade regeringen beslut om ett förslag till den svenska strategiska planen. Förslaget är överlämnat till EU‑kommissionen som ska granska planen under 2022. Sverige och EU-kommissionen kommer att förhandla om innehållet i planen under den här tiden.

Vilken är EU s största budgetpost?

Störst budgetpost för åren 20121–2027 är nu regionalpolitik (trots något minskade anslag) med cirka 36 procent av anslagen. Det går främst till Öst- och centraleuropa. Jordbruk och miljö är nu näst störst post i EUs budget med cirka 33 procent av anslagen.

Vad är en slåtteräng?

Slåtteräng är ett jordbruksskifte som inte är åkermark och som används på eftersommaren till slåtter eller för slåtter kompletterat med efterbete. På slåtterängen ska det växa gräs eller örter som kan användas till foder.

När kommer EU stöden 2021?

Eftersträvad utbetalningstidtabell

Månad Stödtyp (Ansökningsår)
Juni EU:s nötdjursbidrag (2021): – bidrag för mjölkkor – bidrag för nötkreatur
Juni ​EU:s får- och getbidrag (2021): – bidrag för tackor – bidrag för hongetter – bidrag för slaktlamm och slaktkillingar
​Juni ​Stöd till unga jordbrukare (EU) (2021)

Hur gör man en slåtteräng?

Traditionellt har man främst fagat med en vanlig pinnräfsa. Samma som man använde för att räfsa höet på sommaren. Men idag är det ofta behov av att räfsa hårdare, när eftersatt fagning under många decennier gör att lagret av löv och mossa är så tjockt att man annars aldrig kommer ner till botten.

Share this post