Ny

Nar skolar man om froplantor?

När skolar man om fröplantor?

När ska jag omskola fröplantor? Du vet att det är dags för omplantering när plantan har utvecklat sina första karaktärsblad, det vill säga de som ser ut som sorten. De första bladen som visade sig när fröet grodde var hjärtbladen och de ser mycket lika ut för alla fröplantor.

När omskola sticklingar?

Det är dags för omskolning när karaktärsbladen kommit för pluggplantor och när man odlar i liten jordvolym. Karaktärsbladen är de blad som kommer efter de allra första så kallade hjärtbladen.

När ska jag så sommarblommor?

Många sommarblommor fungerar att så direkt i trädgårdslandet eller rabatten under våren och sommaren, oftast mellan april och juni. Det ärt fint att ha blommor och grönsaker sida vid sida i köksträdgården.

När sår man sommarblommor?

Alla blommor börjar med det lilla fröet som hamnar i jorden, vattnas på och som sedan känner värmen och ljuset och börjar gro och sträcka på sig. Jag förodlar de flesta av mina sommarblommor, dvs de plantor som jag sår frön av på våren och som sedan blommar under en sommar för att sedan vissna ner till hösten.

När är det dags att plantera om frösådd?

Omplantering. När fröerna grott och plantorna vuxit till sig är det dags att plantera om dem i större krukor. Det kallas för omskolning eller prikling. Ett tips är att försiktigt bryta loss plantorna en och en och därefter sätta ner de i ny jord, nu ska en kraftigare gödslad jord användas.

När ska man omskola?

När dina plantor börjar stå trångt är det dags att omskola, plantera om dem i större krukor med lite mer näringsfylld jord. När fröerna grott och plantorna vuxit till sig så att de börjar stå trångt i krukan är det dags att plantera om dem i större krukor. Det kallas för omskolning eller prikling.

Vad betyder omskolas i tuvor?

Vid omskolningen planteras småplan- torna något djupare i jorden. Ett omskolningsjärn eller en liten kaffesked är bra hjälpmedel. Vanligtvis skolar man om i småkrukor där plantan kan växa tills den är färdig för utplantering.

https://www.youtube.com/watch?v=eIW8nl9yhpo

Share this post