Populära

Vad ar digitala vardtjanster?

Vad är digitala vårdtjänster?

Inom denna utredning avgränsas digitala vårdtjänster riktade till patienter (benämns fortsättningsvis som ”digitala vårdtjänster”) som hälso- och sjuk- vård som sker genom digital distanskontakt, det vill säga genom någon form av digital kommunikation där en identifierad patient och hälso- och sjuk- vårdspersonal är …

Vad är Digifysisk vård?

Det innebär att vård genom fysiska och digitala kanaler ska komplettera varandra. En flexibilitet i hur vården tillhandahålls ska ge ökad tillgänglighet till vård och ökad delaktighet för invånaren. Det är vårdgivarens ansvar att besluta vilken kanal, fysisk eller digital, som är mest lämplig i varje situation.

Vad är skillnaden mellan patient och brukare?

Den person som får vård och behandlingar från hälso- och sjukvården, t. ex. rehabiliteringsinsatser, är patient. Den som får ett hjälpmedel förskrivet och använder det är brukare.

Vad är digital kontakt?

All digital kommunikation och överföring av bilder, som sker synkront eller asynkront, ska hanteras utifrån dessa kriterier och avser exempelvis autentisering av användare, spårbarhet samt säker hantering och lagring av personuppgifter. Detta görs inom ramen för vårdgivarens ordinarie informationssäkerhetsarbete.

Får vårdpersonal gå in i sin egen journal?

Det är bara den personal som deltar i vården av dig eller som av annat skäl behöver uppgifterna för sitt arbete inom vården som har rätt att läsa journalen. Det är till exempel inte tillåtet för vårdpersonal att läsa din journal bara för att du råkar vara en vän eller ni är släkt.

Vad är en brukare för något?

Personer som har någon form av funktionsnedsättning kan få hjälp på olika sätt. Till exempel kan de bo på gruppboende, jobba på daglig verksamhet eller få hjälp av en personlig assistent. De som får den här hjälpen kallas ibland ”brukare”.

Share this post