Blogga

Vad ar skillnaden mellan kundservice och kundtjanst?

Vad är skillnaden mellan kundservice och kundtjänst?

En kundtjänst beskriver typiskt en funktion. Du kan exempelvis jämföra med begreppen socialtjänst eller vädertjänst. Kundservice fokuserar å andra sidan på det mer övergripande perspektivet på vilken service kunden ska erbjudas, det behöver inte nödvändigtvis vara i kontakt med funktionen som svarar på frågorna.

Hur stort behöver ett urval vara?

Ett urval är en delmängd av den population som valts ut för en undersökning. Ska du fråga alla pojkarna eller räcker det om du frågar varannan pojke? Hur stort urval som behövs beror främst av hur stort urvalsfel som kan accepteras, men också på hur detaljerad redovisning som skall göras.

Vad räknas som kundtjänst?

Kundtjänst är en stödfunktion som ett företag eller organisation erbjuder sina kunder. Det handlar ofta om att ge information, ta emot reklamationer och ge teknisk support. Kundtjänstpersonal kan ibland arbeta i ett callcenter. Ordet kundjänst kan både syfta på stödfunktionen och det stöd (tjänster) som ges.

Vad är en kundtjänst?

Dina arbetsuppgifter handlar i huvudsak om att besvara kundens frågor, ge information om tjänster och produkter, ta emot beställningar, sköta reklamationer och ge teknisk support. Det brukar också ingå administration i form av ärendehantering och återkoppling till kollegor och kunder.

Vad innebär god kundservice?

Anpassning utifrån önskemål, stötta med rådgivning, vägledning och att vara tillgänglig. Bra bemötande är att vara trevlig, tillmötesgående, vara professionell i sin roll och ta kunden på allvar. Man ska lyssna, ha fullt fokus på kunden, erbjuda hjälp och råd samt vara ärlig och transparent.

Vad är en support?

Används i vardagligt tal. Ordet support är synonymt med stöd. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av support samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Share this post