Allmänning

Kan barn fa uppehallstillstand?

Kan barn få uppehållstillstånd?

När Migrationsverket får information om att ett barn som saknar svenskt medborgarskap har fötts i Sverige skickar Migrationsverket ett brev till föräldrarna. Det är föräldrarna som ska ansöka om uppehållstillstånd för sitt barn. Barnet får ett tidsbegränsat uppehållstillstånd som gäller högst två år.

Kan mitt barn få svensk medborgarskap?

Ett barn till en svensk far och en utländsk mor blir alltid svensk medborgare om barnet föds i Sverige. Är pappan gift med mamman får barnet svenskt medborgarskap vid födelsen oavsett var i världen barnet föds.

Vad krävs för att man ska få uppehållstillstånd?

Huvudregeln är att du ska ha haft uppehållstillstånd i tre år innan du kan få permanent uppehållstillstånd. Undantag finns för de som har haft uppehållstillstånd som egna företagare, som kan få permanent uppehållstillstånd efter två år, och kvotflyktingar, som får permanent uppehållstillstånd vid sin första ansökan.

Hur mycket måste man tjäna för att få uppehållstillstånd?

Vad är kraven gällande lön? För att kunna få arbetstillstånd ska du bland annat erbjudas en lön som är i nivå med svenska kollektivavtal eller vad som är brukligt inom yrket eller branschen. Du måste också arbeta i den omfattningen att lönen kommer upp till minst 13 000 kronor i månaden före skatt.

Kan barn utvisas?

Och inte heller det räcker för att barnet ska anses ha särskilt ömmande skäl, utan det krävs även att det skulle strida mot exempelvis barnkonventionen att utvisa barnet. Domen säger att barns skäl att stanna kan vara andra än de som föräldrarna har.

Hur får barn permanent uppehållstillstånd?

Enligt Migrationsverkets praxis beviljas ett barn som föds i Sverige av föräldrar med uppehållstillstånd motsvarande uppehållstillstånd. Om en av föräldrarna har permanent uppehållstillstånd får barnet som huvudregel också ett permanent uppehållstillstånd.

https://www.youtube.com/watch?v=uwmxjOqkuhQ

Share this post