Frågor

Vad ska man mata krakor med?

Vad ska man mata kråkor med?

Vad fåglarna behöver är energi – och det i så energität form som möjligt. Skippa därför brödskalkarna när du ska mata fåglar och fyll istället fågelbordet med frön, nötter och fett i form av till exempel talgbollar. Komplettera med äpplen, havregryn och kokosfett så får du många olika sorters fåglar till din trädgård.

Får man skjuta skator på egen tomt?

Re: Skjuta skata och kråka i trädgården vilket du antagligen inte får utan blir hänvisad till kommunjägare, utanför detaljplan är det inga problem.

Vad tycker kråkor om att äta?

Rätt mat till rätt fågel

Bergfink Solrosfrö och hampfrö
Sidensvans Frukt och bär
Skata, kaja, kråka, råka Dessa fåglar är allätare. Framförallt skator och kråkor är bra på att hitta sätt att riva upp nät med talgbollar och de hamstrar gärna mat.
Steglits Solrosfrö
Stenknäck Solrosfrö och hampfrö

Vad betyder svart kråka?

Mörkrets budbärare Dess svarta, blänkande färg, ryktbara vishet och skrämmande läte. Korpen är en av våra mest mytomspunna fåglar och har funnits vid människans sida i många tusen år. Och den har ett rykte om sig att vara en olycksbådande fågel som ofta förknippas ofta med ond, bråd död.

Får man mata kråkor?

Mark- och miljödomstolen var dock av samma åsikt och menade att matandet riskerar att locka till sig större fåglar som mås- och kråkfåglar och ”kan riskera människors hälsa”. Ewa tvingas därmed sluta mata fåglar i sin trädgård. – Vi är alla djur.

Får man mata fåglar i tätbebyggt område?

Bor du i ett flerfamiljshus kan det finnas ordnings- föreskrifter som säger att det inte är tillåtet att mata på balkonger, fönsterbrädor och loftgångar. Bor du i en bostadsrätt kan motsvarande regler finnas i bostadsrättsföreningens stadgar. En lösning kan då vara att mata fåglarna från en gemensam automat på gården.

Får man mata fåglar i stan?

Det betyder inte att det är fritt fram att mata fåglar hur som helst. Om konsekvensen blir att utfodringen skapar besvär för grannarna kan det vara ett giltigt skäl för värden att säga upp hyresgästens kontrakt. – Det gäller att utfodra med omdöme, inte så att fåglarna smutsar ner eller lockar till sig råttor.

https://www.youtube.com/watch?v=gfBoMar99lo

Share this post