Populära

Maste man ha tennisbollar nar man tvattar duntacke?

Måste man ha tennisbollar när man tvättar duntäcke?

Vanliga tvättmedel innehåller tensider som skadar dunet. De naturliga oljorna i dunet förstörs och resultatet blir ett platt, tråkigt täcke som tappat sin fluffighet. Stoppa gärna några tennisbollar i tvättmaskinen för att förhindra att dunet klumpar ihop sig.

Hur får man täcket fluffigt?

Torktumla täcket och kudden tillsammans med 3–4 tennisbollar, så kallade torkbollar. Tennisbollarna hjälper till att fördela fyllningen så att täcket återfår sin fyllighet. Ta ut täcket var 15:e minut och skaka om det för att ytterligare undvika ihopklumpningar och för att fördela värmen från tumlaren.

Hur länge ska man torktumla duntäcke?

Torka täcket och kudden i torktumlare Duntäcken och dukuddar skall aldrig hängtorkas eftersom dunet då riskerar att klumpa ihop sig. Torktumla därför alltid ditt täcket (helst med medelvarm temperatur) tills dess att det är helt torrt rakt igenom.

Hur ofta ska man tvätta täcke och kudde?

Madrasskyddet mår bra av att tvättas varje månad. Vad gäller täcken och kuddar så är en fingervisning att täcket ska tvättas åtminstone en gång per år och sovkudden två-tre gånger om året. Tvättas de för ofta kan de faktiskt slitas onödigt mycket, men vädra både täcke och kudde så ofta du kan.

Hur fungerar Torkbollar?

Torkbollarna separerar kläderna och ökar luftcirkulationen mellan plaggen. Det gör att dina kläder torkar snabbare samtidigt som det reducerar antal veck och skrynklor. Dina kläder blir mycket mjukare och torrare, dessutom på kortare tid vilket sparar både el och på miljön.

Hur använder man Torkbollar?

Med en torkboll kan din tvätt bli mjuk och behaglig precis som med sköljmedel men du behöver inte oroa dig för kemikalier. Torkbollar sägs förkorta torktiden med hela 30 % och det enda som krävs är att du lägger de i torktumlaren tillsammans med den blöta tvätten.

Share this post