Allmänning

Hur malar man tak i badrum?

Hur målar man tak i badrum?

Måla tak i badrum

  1. Var noga med att täcka golv och inredning i badrummet eftersom stänk från våtrumsfärg är extremt svår att få bort.
  2. Ta bort löst sittande färg bort med en färgskrapa.
  3. Rengör taket med målartvätt.
  4. Efter rengöringen sköljer du noga taket med vatten.
  5. Spackla eventuella sprickor med våtrumsspackel.

Hur får man bort fukt i badrum?

Minska risken för fuktskada genom åtgärder

  1. Har du en kakelplatta som har spruckit bör du snarast byta kakelplatta i badrum så att inte fukt tränger igenom sprickan.
  2. Du bör rengöra golvbrunnen ofta så att inte vattnet samlas i brunnen och skapar ett tryck som gör att vatten kan ledas in under ett gammalt tätskikt.

Vad för färg i tak på badrum?

Tänk på taket Att måla taket är till exempel mycket effektfullt och fint. Är väggarna vita kan det vara fint att måla taket solgult eller i en annan pigg kulör som sticker ut. Det skapar kontrast och ger dessutom en känsla av värme vilket är behagligt i ett rum där du ofta möter din trötta spegelbild på morgonen.

Vad för tak i badrum?

Material på innertak badrum Gipsskivor är det vanligaste materialet på innertak i badrum. Dels för att det är fukttåligt men också för att det är ett snyggt och stilrent alternativ. Det finns även takskivor i träfiber som är behandlade med våtrumsfärg. Betong är också ett bra och fukttåligt alternativ.

Kan man måla med vanlig Takfärg i badrum?

Nej, badrummet ska målas med våtrumsfärg som är speciellt framtagen för rum som är fuktiga. Man använder oftast en halvmatt färg. Det som särskiljer våtrumsfärg från vanlig färg är tillsättningen av mögelhämmande ämnen. Det är viktigt i rum där det ofta är fuktigt.

Måste man ha Våtrumsfärg i tak?

Nej, det finns inga sådana krav. Det är dock lämpligt att, på takskivor av vanligen kartongklädd gips, måla med en godkänd vattentät våtrumsfärg, typ VT. Se även: www.maleri.se.

Share this post