Rekommendationer

Varfor okar pH i poolen?

Varför ökar pH i poolen?

Varför är inte pH-värdet stabilt i poolen eller utespabadet? pH-värdet stiger när organiskt material hamnar i vattnet.

Hur får man bort pollen från en pool?

För att minska mängden smuts som fastnar på linern finns en produkt som heter Water Lily. Blomman placeras i ytvattenrenaren eller direkt i poolen och suger där åt sig kroppsfett, sololjor och andra feta substanser. Även pollen och föroreningar från luften som landar i vattnet absorberas av blomman.

Vad påverkar pH värdet i poolen?

Därför måste man kontinuerligt tillsätta klor. Ph-värdet skall vara 7,2-7,6 i en pool. Om Ph-värdet är för lågt (surt vatten) kan det ge ögon- och hudirritation och kan förorsaka korrosion på poolens tillbehör och utrustning. Om det är för högt reduceras kloreffekten och algtillväxten ökar snabbt.

När kan man bada efter pH höjning?

Idealvärdet är 0,5 -1,5 mg/liter (ppm). Efter en chockbehandling med klor, skall man vänta med att bada tills värdet av fritt klor sjunkit till mellan 1-1,5 mg/liter (1-1,5 ppm). Detta kan mätas med teststickor. Om en chockbehandling med klor görs på kvällen, är vattnet klart till att bada i redan nästa morgon.

När kan man bada efter pH?

Vänta 24 timmar innan nästa bad. Finns också ett effektivare och bättre medel Delphin Oxibooster detta försvinner fortare ur badvattnet och bad kan göras efter 6 – 12 timmar (blandning av klor och aktivtsyre).

Är det farligt att bada i högt pH?

För högt pH-värde kan ge följande problem – irritation på ögon och hud, minskning av funktionen på desinfektionsmedlet, kalkbildning.

Varför går pH upp?

Solsken och regn kan också få pH-värdet att pendla. Ofta är pH-värdet lite för högt i det vatten som kommer från kranen. Är pH-värdet för lågt, kan du höja det genom att tillsätta pH-Plus.

Får inte poolvattnet klart?

Den vanligaste orsaken till mjölkigt, dimmigt eller grumligt vatten är bristande filtrering eller felaktigt pH-värde, men det kan bero även på andra saker. Det grumliga uppstår när små partiklar som flyter omkring i vattnet inte fastnar i filtret. Det kan bero på att de är för små eller att filtermediumet är mättat.

Share this post