Blogga

Kan man klippa ner flamingoblomma?

Kan man klippa ner flamingoblomma?

Om en flamingoblomma blivit för lång kan man putsa den genom att skära ner ett par av de längsta skotten. Vill man föröka sin planta gör man det lämpligast genom delning i samband med omplantering på våren.

Varför gulnar bladen på Rosenkallan?

Gula eller bruna blad på växter Ett vanligt misstag som många gör är att man vattnar sina växter för mycket under vintern, när de flesta växter vilar. En effekt av övervattning är gula eller bruna blad. Tänk på att du då bör minska vattningen till en gång varannan vecka.

Är Rosenkalla och flamingoblomma?

En växt med mycket stort dekorationsvärde och som gör allt för att pryda våra hem är Rosenkallan. Anthurium-släktet delas in i två huvudgrupper; Anthurium andraeanum-gruppen som på svenska kallas för rosenkalla och Anthurium scherzerianum-gruppen som på svenska heter flamingoblomma.

Hur ofta ska man vattna en flamingoblomma?

Rumstemperatur året om, aldrig under 15C. Hålles jämt fuktig, aldrig blöt, med mjukt, ljummet vatten. Gödslas med kalkfri näring vår och höst.

Hur ofta vattna Rosenkalla?

Rosenkalla behöver hållas jämnt fuktig, och blir lätt ful om den får torka ut. Vattna gärna några gånger per vecka och använd rumsvarmt vatten. Eftersom den trivs i hög luftfuktighet kan du duscha den ofta med en sprayflaska.

Kan man klippa ner Rosenkalla?

Rosenkalla förgrenar sig ofta vid sidan av den stora plantan. Du kan skära eller bryta av dem och antingen sätta dem i vatten eller direkt i jorden. Om du sätter dem i vatten ska de helst stå i 3-4 veckor. Under den tiden hinner det bildas nya rötter.

Hur ofta ska man vattna en Rosenkalla?

Varför gulnar bladen på min Doftranka?

Varför får min doftranka gula blad, för mycket eller för lite vatten? Det behöver inte vara enbart vatten det handlar om, även om de flesta växterna vill ha mindre vatten under vintern. Under vintern mår våra rumsväxter inte särskilt bra på grund av den höga, torra värmen i boningsrum kombinerad med dåligt ljus.

Hur vattnar man Rosenkalla?

Hur tar man sticklingar från Rosenkalla?

Så får du sticklingar Rosenkalla förgrenar sig ofta vid sidan av den stora plantan. Du kan skära eller bryta av dem och antingen sätta dem i vatten eller direkt i jorden. Om du sätter dem i vatten ska de helst stå i 3-4 veckor. Under den tiden hinner det bildas nya rötter.

Share this post