Allmänning

Varfor Marabou Stork?

Varför Marabou Stork?

Under en designtävling 1907, som syftade till att få fram en logotyp, segrade ett bidrag från Oscar Carl Augen Kristoffersen som visade en maraboustork, varför denna fågel snart började pryda Freias förpackningar. Symbolen kom väl till pass när den svenska satsningen skulle namnges.

Var kommer namnet Marabou ifrån?

1916 etablerade Freia dotterbolaget Marabou, som namngavs efter den maraboustork som prydde chokladförpackningarna. Fabriken, som låg i Sundbyberg utanför Stockholm, fick fart på chokladproduktionen 1919 och en ny era var född!

Vad äter en marabu?

Maraboustorken är bland annat asätare, men äter även insekter, smågnagare och småfåglar. Maraboustorken jagar i grupp på ett för fåglar annorlunda sätt. På savannen går de bredvid varandra med utbredda vingar och tvingar på detta sätt bytet framför sig och fångar det med ett snabbt hugg med näbben.

Har Marabou Black utgått?

Vid chokladfabriken öser regnet ner, Marabou Black produceras inte mer.

Hur mycket Socker är det i en Marabou?

Marabou Mjölkchoklad, 200 g

Nettovikt 200 g
Fett 32 g
Varav mättat fett 19,5 g
Kolhydrat 58,5 g
Varav sockerarter 58 g

Vad är vegansk choklad?

Green Star Vegan Choklad är en vegansk chokladkaka lika god som mjölkchoklad fast tillverkad med kakao och rismjöl. Av ekologiska ingredienser. Finns i flera varianter. Ljus choklad gjord på en blandning av kakao- och rismjöl för att du som vill undvika animaliska produkter ska kunna få en perfekt chokladnjutning.

Vilken är den mest sålda Marabou smaken?

Sveriges populäraste choklad Marabou Mjölkchoklad är Sveriges mest sålda 200 grams chokladkaka. Förra året såldes det över 2100 ton Marabou Mjölkchoklad.

Share this post