Ny

Var kommer lappstift ifran?

Var kommer läppstift ifrån?

Det man idag menar med läppstift uppfanns 1883 i Frankrike. Det var tillverkat av bivax och ricinolja blandat med färg, och blev populärt på teatern genom den berömda skådespelerskan Sarah Bernhardt. Först på 1920-talet blev läppstift mode.

Hur tillverkar man läppstift?

De första läppstiften tros ha tillverkats för 5000 år sedan i Egypten. Ingredienserna som användes var röd ockra, karmin, vatten och vax för att skapa en djupt röd färg. Än idag används den animaliska ingrediensen karmin i majoriteten av de röda läppstiften som tillverkas.

Hur får man läppstiftet att hålla?

Lägg en grund med läppenna För att få en mer hållfast färg för dina läppar och för att hindra att läppstiftet ”kladdar” utanför så kan du måla med läppenna längs ytterkanterna på dina läppar. Applicera läppennan först vid din amorbåge och arbeta utifrån den.

Var kommer smink ifrån?

I Egypten har man hittat smink som är 10 000 år gammalt. Där gjorde man ögonskugga av koppar och bly, rouge av lera och ögonen målades med kol. Man tror att egypternas smink kunde skydda mot insekter och ögoninfektioner. På 1500- och 1600-talet skulle man vara blek.

Varför använder man läppstift?

Ett krämigare och glansigare läppstift gör att läpparna ser naturligare ut och mer återfraktade, nackdelen är att de inte håller lika bra. Även om du fyllt i hela läpparna med pennan så är det dags att måla på med läppstift.

Varför har man läppstift?

Vid tiden före första världskriget målades läpparna röda antingen av teaterfolk, prostituerade kvinnor eller societetsdamer. Från 20-talet och framåt blev det vanligt i alla samhällsklasser att använda läppstift.

När började man använda läppstift?

Runt 1915 började de första läppstiften finnas i handeln i USA. Till en början var alla läppstift rödfärgade, men senare lanserades även andra färgnyanser. Tidigare hade man använt olika former av vätskor eller krämer för att måla läpparna.

Hur man målar läppar?

Förstärk läpparna med en läppenna Börja med amorbågen, måla ett kryss i mitten av din överläpp. Då får du en snygg och väldefinierad båge. Fortsätt sedan med resterande ytterkanter. Vill du att färgen ska vara stark och verkligen hålla hela dagen kan du fylla i hela läpparna med pennan.

Hur länge kan man använda läppstift?

9. Hållbarhet Ha koll på när dina produkter går ut. Mascara håller i ungefär 2-3 månader, eyeliner, foundation och concealer håller i 6 månader till 1 år och läppstift och nagellack håller i ungefär 2 år.

Är smink konst?

Smink har funnits i århundraden, och de första exemplen finns i gamla civilisationer. På senare år har det blivit alltmer populärt som en form av självuttryck och konst. Det finns många olika sminkstilar, från den naturliga looken till den mer dramatiska och exotiska.

Vad kan man använda läppstift till?

Share this post