Blogga

Vad ska jag ata som Pitta?

Vad ska jag äta som Pitta?

Ät mer av mild (ej stark) mat som ris, vit fisk, gröna grönsaker. Undvik stark, het mat som cayennepeppar, chilli och de flesta röda matvaror som tomater, rött vin, rött kött, röd paprika och morötter etc. Undvik alkohol under tiden du balanserar Pitta-doshan eller välj hellre vitt vin än rött. Var sparsam med kaffe.

Vad ska man äta om man är kapha?

Ät mer mat med kryddig, bitter och sträv smak som balanserar Kapha. Maten ska vara lätt, torr och varm. Lättare för matsmältningen är exempelvis korn, hirs och quinoa. Kryddig mat är exempelvis lök, chili, senap och rädisa.

Vilka kläder passar min kropp?

Byxor som är utställda nedtill skapar en balans och för att ta fokus från rumpa och lår väljer du mörka underdelar. Längsgående sömmar och detaljer ger dig ett förlängande intryck. Använd sjalar och längre halsband det ger också ett längre intryck. Välj plagg med skärningar som formar, omlott, timglas toppar framhäver.

Hur man ska klä sig efter kroppsform?

Hur man balanserar Kapha?

Mot besvärlig förstoppning rekommenderas torr föda och sträva, kärva smaker. Rostat bröd, äpplen, kex, gurkmeja och många råa grönsaker är bra för att förhindra att ett överskott av kapha bildas. Minska på söt mat, vilket är den smak som tydligast ökar kapha-doshan.

Vad är vata pitta och Kapha?

De tre doshorna, vata, pitta och kapha kan beskrivas som tre grundläggande personlighetstyper som bär på olika sammansättningar av elementen jord, vatten, eld, luft och rymd. Bär på alla de egenskaper som dessa två element representerar: Lätt, rörlig, kall, torr, oregelbunden, skrovlig, subtil, öppen och expansiv.

Vem passar i Omlottklänning?

Som en timglasformad person har du lika breda axlar som höfter och en smal midja. Bysten kan både vara stor och liten. Allra finast på dig är att framhäva din midja med en omlottklänning.

Share this post