Populära

Hur mater man forgasar storlek?

Hur mäter man förgasar storlek?

men exakt vart är de man mäter storleken på förgasaren? nu e jag också lite noob men man måste ju mäta där ine i centrum ifal den går som en kona så den är minst i mitten men annars så mätar man sidan som går in i förgasaren vill säg om den är lika stor där som i mitten.

Vilken förgasare till 60cc?

Rekommenderade förgasar storlekar

Cylinder Trimmningsgrad mild Trimmningsgrad hård
50cc 14-17mm 18-20mm
60cc 16-18mm 19-21mm
70cc 18-20mm 21-23mm
80cc 20-24mm 25-28mm

Vad gör en större förgasare?

Byter man upp sig i förgasar-storlek blir mopeden mycket starkare och orkar därför varva ur bättre. Eller om man precis har bytt cylinder till en 70cc eller sportcylinder så kan den behöva mer bensin. Byter man då förgasare så får man ut ”de där lilla extra” ur cylinder som då kommer gå mycket bättre!

Var sitter munstycket?

Först så skruvar du loss flottörsskålen och den sitter längst ner på förgasaren och ser också ut som en skål. Brukar sitta med två stycken skruvar. 3. När du tagit bort den så ska du se munstycket, det brukar finnas mer än ett munstycke men det du ska byta sitter i mitten och det är huvud munstycket.

Vad gör munstycket?

Munstycket har till uppgift att reglera bensinflödet och beroende på storleken på hålet så släpper olika munstycken igenom olika mycket bensin. På detta sätt så kan man justera hur mycket bensin som motorn ska få.

Hur stor förgasare ska man ha till 50cc?

Jag tycker du kan satsa på en 17,5mm förgasare då den fungerar bra på en 50cc och även 70cc sport för framtiden. Vill du ha en 19mm så funkar de även på en 50cc men de kommer oftast inställda för 70cc cylinderkit vilket gör att man bör justera lågfart, högfart munstycke för att få dom gå riktigt bra med 50cc.

Vad ska man ha för förgasare?

12mm förgasaren är bäst till en helt orginal moped eller urpluggad. Men funkar givetvis bra med en effektrörs setup och även om man bestyckar rätt så kan du köra den till sämre 70cc. 16mm förgasaren kan sitta på vissa crossmopeder original och den funkar från allt till orginal till 70cc i sportklassen.

Hur stor förgasare ska man ha?

Share this post