Trendig

Vad gor man pa polishogskolan?

Vad gör man på polishögskolan?

Arbetet som polis kräver kunskap och kompetens inom många olika områden. Utbildningen är därför problembaserad och integrerar olika kunskapsområden. Den är inriktad på polisens uppdrag, regelverk och metoder. Polisutbildningen innefattar fem terminer, varav sex månader är praktik, en så kallad aspirantutbildning.

Måste poliser vara vältränade?

Hur vältränad behöver egentligen en polis vara? Och hur förbereder man sig bäst på de olika testerna? Polisen Patrik Widell från Jönköping vet precis vad som krävs. – Du bör ha en god fysisk förmåga, inte bara för att klara testerna utan även arbetet som polis.

Hur länge ska man cykla på mönstringen?

Vid antagningsprövning testas kondition och styrka. Konditionen testas med ett cykeltest. Belastningen ökar successivt och du kommer att cykla så länge du orkar.

Hur länge är polis utbildning?

Polisutbildningen är fem terminer som omfattar heltidsstudier och sex månaders betald aspirantutbildning. Som polis arbetar du med att förebygga, förhindra och utreda brott. Du hjälper och skyddar människor samt bidrar till att skapa ett tryggt samhälle. Det är ett omväxlande jobb med höga krav på bred kompetens.

Är det värt att bli polis?

”Som polis får du göra en insats. Du hjälper både enskilda människor och samhället i stort. Det är ett viktigt yrke. Även om det finns tuffa stunder är det verkligen värt det.

Får man betalt under polisutbildningen?

Under tiden som du genomgår utbildningen, som sker på trekvarts fart förväntas du arbeta halvtid i din ordinarie roll. Medans du genomgår kompetensutvecklingen erbjuds du en maximal lön motsvarande 28 000 kronor.

Får man lön under aspiranten?

Arbetstiderna styrs av samhällets behov av poliser, därför jobbar man ofta både kvällar, helger och nätter. Hur mycket tjänar man under aspirantutbildningen? Hur mycket tjänar man under aspirantutbildningen? I nuläget 15 000 kronor per månad.

Vad tjänar en polis 2020?

Löneskillnader mellan män och kvinnor

År Medellön kvinnor Medellön män
2017 32 400 kronor 33 900 kronor
2018 34 400 kronor 36 000 kronor
2019 34 300 kronor 35 500 kronor
2020 36 200 kronor 37 200 kronor

Är det svår att kommer in polisutbildning?

I början av år 2020 var ca en fjärdedel av platserna på polisutbildningen i Sverige vakanta. Förutom att det har varit svårt att fylla utbildningsplatserna med lämpliga sökande, förekommer det avhopp från utbildningen. Det finns få svenska studier som undersöker varför polisstudenter hoppar av utbildningen.

Share this post