Blogga

Vilken Hovolja ar bast?

Vilken Hovolja är bäst?

Regelbunden användning av Kevin Bacons hovolja förhindrar att hoven torkar ut. Dessa egenskaper gör Kevin Bacons hovoljan till en fantastisk bra hovolja och är en produkt som används och rekommenderas av hästproffs inom alla grenar, världen över.

Varför Hovolja?

Hovolja används dels för att göra hovarna snygga och blanka när du vill att din häst ska vara extra fin, dels för att hålla hovarna starka och smidiga. Du ska alltid rengöra och torka hovarna innan du lägger på olja.

Hur fungerar Snösulor häst?

Snösulor gör att hästen inte får styltor lika lätt, styltor kallas de snöklumpar som fastnar i hovarna och som gör det svårt för hästen att ta sig fram på ett säkert sätt. Snösulor är oftast gjorda i gummi och sätts mellan hoven och skon – prata med din hovslagare om detta är ett bra alternativ för din häst.

Hur använder man Hovfett?

När du lägger på hovfett, se då först till att hovarna är rena och torra. Smörj sedan in kronranden noga – massera gärna in fettet med fingrarna – och avsluta med själva hoven. Använd en svamp eller pensel. Det kan vara lämpligt att fetta in hovarna 1-2 gånger i veckan.

Vad är Hovfett?

EKOL Hovfett innehåller en välbeprövad formula som motverkar uttorkning och sprickor i hovar. Avvisar också smuts. Innehåller desinfektionsmedel.

Hur fäster man Snösulor häst?

Fyra broddhål i skorna är också bra om man själv vill kunna fästa snösulorna snabbt. Polarpads är en avtagbar modell av snösula som har öglor som skruvas fast med hjälp av tåbrodden. En snabb akutlösning om man vill slippa sätta på snösulorna innan snön fallit.

Hur sätter man fast Snösulor häst?

De fasta snösulorna sätts på av en hovslagare, medan de lösas sätts fast i främre delen av hästskon, vilket naturligtvis kräver att hästen är skodd. Det finns även en snösula som man trycker fast mot inre skokanten.

Vad är Hovolja bra för?

Du kan använda hovolja både på hästar som är skodda och barfota, och det går enkelt och snabbt att pensla på oljan. Tänk dock på att olja och fett fungerar som en fuktbarriär. Det hindrar vatten och fukt från att lämna hoven, men det hindrar också fukt från att komma in till hovväggen.

Hur ofta Hovolja?

Massera gärna in oljan i kronranden, hoven växer ju från kronranden och ut och det är viktigt att den är mjuk och smidig. Stryk sedan ett tunt lager olja på hela hoven med pensel. Normalt räcker det att olja in hovarna 1-2 gånger i veckan.

Share this post