Blogga

Vad ar Naturborst pensel?

Vad är Naturborst pensel?

De naturborst som används kommer ofta från kinesiska svin medan de av högst kvalitet tillverkas av borst från ett svinlikt djur som lever i bergstrakterna i Asien. Borsten från dessa djur kokas och rakpermanentas genom kokningen så att stråna går att använda i en pensel.

Vad för pensel?

Om det är en liten yta som ska målas fungerar inte en bred pensel eftersom man får liten kontroll över arbetet. För mindre ytor är en pensel med 5 – 6 cm bredd lämplig och för mycket små ytor kan man använda en pensel med 2 – 3 cm bredd. Stora ytor målas enklast och snabbast med penslar som är 10 – 15 cm breda.

Vad är en Moddlare?

Moddlare är en pensel du använder för att färdigstryka lite större ytor, så att de blir släta och fina. De används framför allt till dörrar, skåpsluckor, bord och andra större ytor där du vill undvika synliga penseldrag.

Hur använder man Moddlare?

Direkt efter att du rollat på färgen använder du en moddlare eller planstrykare för att släta ut ytan och göra den jämn och fin. Om du vill stryka på ett lager till väntar du tills färgen torkat ordentligt. Sedan slipar du återigen försiktigt och dammar av, varpå du upprepar proceduren med pensel, roller och moddlare.

Vad är målarpenslar gjorda av?

Penslar med svinborst är styvare och passar bättre än de mjukare hårpenslarna till att hantera kraftigare färger, till exempel impastoteknik med oljefärg. Syntetiska penslar finns med både mjuk och styv borst. Syntetisk borst är generellt tåligare än naturlig.

Vilken pensel till snickerier?

Ovalpensel. Ovalpenseln är särskilt framtagen för detaljmålning. Ett passande val för fönster, dörrar och snickerier där du behöver måla med precision, men ändå behöver få med dig lite mer färg i varje dopp.

När ska man ha rund pensel?

Rundpensel. Rundpenseln är smal och rundformad vilket ger ett jämnt och fint resultat utan dropp och kladd. Formen gör den optimal för målning av exempelvis spröjs eller profiler.

Share this post