Populära

Vad vet vi om azteker och Inka fore europeernas ankomst?

Vad vet vi om azteker och Inka före européernas ankomst?

Aztekernas rike går under Med omkring 600 conquistadorer och 16 hästar landsteg han i Mexiko år 1518. Innan han lämnade kusten för att bege sig in i landet brände han sina skepp eftersom en del av hans soldater ville återvända till Kuba. Spanjorerna hade skjutvapen och hästar, och detta skrämde aztekerna.

Vad hette Mexico City förut?

h. Mexico City markerat på kartan. Mexico City, (staden Mexiko, spanska: Ciudad de México), (tidigare även D.F., för Distrito Federal), är Mexikos huvudstad. Det är det viktigaste ekonomiska, industriella och kulturella centret i landet, och den största staden med cirka 8,8 miljoner invånare 2009.

Varför försvann inkafolket?

Inkariket går under Genom svek och grymhet bröt han och de andra conquistadorerna inkafolkets motstånd genom att kidnappa och låta avrätta den härskande inkan Atahualpa. Strax därefter, år 1533, intogs inkarikets huvudstad Cuzco vilket ledde till att inkaväldet gick under.

Vad uppfann Inkafolket?

När det kom till medicinska uppfinningar gick inkafolket i mayas fotspår och var experter på avancerade hjärnoperationer, som patienterna oftast överlevde. Aztekerna uppfann troligen tuggummit i form av kåda från chicozapoteträdet. De använde det för att rengöra sina tänder.

Vad gjorde conquistadorerna?

Spanska conquistadorer. De spanska erövrarna som kom till Amerika under 1500-talet kallas conquistadorer. Ordet conquistador är ett spanskt ord för erövrare. Conquistadorerna kom från skiftande sociala samhällsskikt, men gemensamt för dem alla var att kriget ansågs som den enda värdiga sysslan.

Hur dog inkafolket ut?

Inkarikets slutgiltiga fall inträffade, då spanjorerna under ledning av conquistadorerna kom. De dödade inkarikets ledare och tog makten. Inkarikets armé kunde därefter lätt besegras. Inkariket erövrades av de spanska conquistadorerna år 1532.

Share this post