Trendig

Vad ar en provisionslon?

Vad är en provisionslön?

Provision är en rörlig ersättning. Provisionslön är en rörlig kompensation som baseras på den anställdes arbetsprestationer under en viss period. Det innebär att provisionslön tillhör kategorin rörlig lön, och är en individuellt anpassad lön som regleras i arbetstagarens anställningsavtal.

Vad är provision och andra ekonomiska begrepp?

Provision är en rörlig ersättning som baseras på arbetstagarens prestationer. Läs mer om provision och andra ekonomiska begrepp här!

Vad är provisionsintäkter i baskontoplanen?

I redovisningsenheter som inte har försäljning på provision som huvudverksamhet klassificeras provisionsintäkter som övriga rörelseintäkter. I baskontoplanen bokförs provisionsintäkter i kontogrupp 30 till 34 eller i kontogrupp 39. Kontogrupp 30 till 34 – Huvudintäkter. Kontogrupp 39 – Övriga rörelseintäkter.

Vad är provisionsbaserad lön?

Provisionen används ofta som en del av lönen, samtidigt som du har en fast grundlön eller garantilön. Att ha helt provisionsbaserad lön förekommer, men det är inte så vanligt. Tanken med provision är att du som anställd ska motiveras av att kunna påverka vad du får ut i lön och därmed satsa på att göra ett bra jobb.

Vid försäljning kan provisionen eller lönen vara ett fastställt belopp per såld enhet eller viss andel av försäljningspriset. Ibland kombineras försäljningsprovision med någon form av grundlön som inte påverkas av försäljningsvolymen. Vanliga yrken med provisionslön

Vem är försäljningschefen i ett företag?

Försäljningschefen innehar efter VD den viktigaste rollen på ett företag, i många företag är till och med försäljningschefen mer avgörande för framgången än VD. Försäljningschefen har helt enkelt ansvaret för framgång och misslyckande i en organisation.

Vad är marknadslönen för försäljningschefer?

Marknadslönen för försäljningschefer ligger 2020 mellan 47 000 och 59 000 kronor per månad vid en lägre svårighetsnivå. Vid en högre svårighetsnivå ligger marknadslönen på 56 000 kronor och uppåt.

Share this post