Frågor

Hur mycket tjanar en stavhoppare?

Hur mycket tjänar en stavhoppare?

Enligt Aftonbladet tjänar nämligen Duplantis mellan 225 000 och 270 000 kronor – bara för att starta de stora tävlingarna. – Även om den här säsongen är speciell, så har efterfrågan varit stor på de tävlingar som arrangerats.

Hur mycket pengar får man om man tar världsrekord?

Miljoner för att slå världsrekord Efter medaljceremonin i Prag tog Duplantis emot en check på 500 000 kronor från internationella friidrottsförbundet.

Vad heter Sveriges bästa stavhoppare?

Armand Gustav ”Mondo” Duplantis, född 10 november 1999 i Lafayette i Louisiana, är en amerikansk-svensk stavhoppare som är världsrekordhållare i stavhopp med 6,20 meter, satt den 20 mars 2022 i Belgrad. Han har även gjort det högsta tävlingshoppet utomhus genom tiderna då han i Rom 17 september 2020 hoppade 6,15 meter.

Hur mycket tjänar en friidrottare?

Föga överraskande är skillnaderna enorma. Snittlönen för kvinnor ligger på 5 500 kronor i månaden medan de manliga elitspelarna ligger på i genomsnitt 121 000 kronor i månaden – mer än 20 gånger högre lön alltså. Eller i klartext: en manlig spelare tjänar lika mycket som hela damlaget i samma klubb.

Hur mycket tjänar Mondo?

Mondo är världens hetaste friidrottare. Han är bäst betald av alla. Enligt Sportbladet får Mondo mellan 225 000 och 270 000 kronor i startpengar på de stora galorna. En seger i Diamond League ger 10 000 dollar.

Vem har världsrekord i stavhopp damer?

Stacy Dragila, USA, och ryskan Svetlana Feofanova har dominerat stavhopp för damer de senaste åren. På söndagen presenterade sig Jelena Isinbajeva som ny drottning i grenen. Ryskan satte världsrekord när hon klarade 4,82 i GP-tävlingen i Gateshead, strax utanför Newcastle.

Vad heter Sveriges bästa stavhoppare kvinna?

Angelica Bengtsson

Angelica Bengtsson
Angelica Bengtsson inför Diamond League-/Bauhaus-Galan på Stadion i juli 2015.
Nationalitet Svensk
Födelsedatum 8 juli 1993
Födelseplats Väckelsång, Sverige

Vad heter Sveriges duktiga stavhoppare?

Armand Duplantis är Sveriges hetaste friidrottare efter EM-guldet i Berlin. Men Kjell Isaksson, 70, är trots det fortfarande den ende svensk som innehaft världsrekordet i stavhopp.

Share this post