Allmänning

Hur gor man Hastgodis recept?

Hur gör man Hästgodis recept?

Ingredienser:

  1. Riv äpplena i lagom grova bitar och lägg i en skål.
  2. Krossa ner knäckebrödet i skålen.
  3. Blanda ner havregryn, vetemjöl och vatten. (Häll inte i allt vatten samtidigt.
  4. Blanda ihop allting till en deg.
  5. Dela upp degen i mindre delar och lägg på plåten.
  6. Grädda i 180 grader tills delarna fått en gyllenbrun färg.

Vad är det i Hästgodis?

Innehåller bara majs, morotpressmassa, rödbeta och rapsolja av högsta kvalitet. Kladdfritt och uppskattad under träning och när du behöver en belöning i mindre storlek. Hästgodis i mindre pelletsform, fri från spannmål, melass och tillsatser. Innehåller bara smaklig äpple & morotspressmassa av högsta kvalitet.

Kan man äta Hästgodis?

Hästgodis brukar smaka gott men många sorter, precis som godis för människor, innehåller ohälsosamma ingredienser, såsom mycket socker eller spannmål vilket du helst inte skall ge din häst i onödan.

https://www.youtube.com/watch?v=ZcRdrBmZsLY

Vad innehåller Hästgodis?

Kan hästar äta vetemjöl?

Häst. Vetens stärkelse har en lägre tunntarmsmältbarhet än havren, och föredras till vissa hästar, framförallt de som tenderar att bli väl aktiva av havre. Vete innehåller mycket stärkelse, varför vetegivan ska ökas långsamt. En vanlig giva till en vuxen häst är 0,4-2,5 kg vete per dag.

Är sirap farligt för hästar?

Ja, hästar kan äta melass. Om du inte vet vad det är, ser melass ut som gyllene sirap och är i grunden en sirap som är kvar från sockerproduktionen av sockerrör eller betor. Det är en ingrediens som ofta används i hästfoder och har ett antal fördelar.

Kan hästar äta mjöl?

Vete används som fodermedel till häst och det är väldigt stärkelserikt och orsakar störningar i grovtarmen. Vete är framodlat och förädlat för att främst användas som brödsäd. Kärnorna är små och hårda vilket gör att de måste malas eller krossas innan utfodring.

Kan man ge hästar vete?

Vetens stärkelse har en lägre tunntarmsmältbarhet än havren, och föredras till vissa hästar, framförallt de som tenderar att bli väl aktiva av havre. Vete innehåller mycket stärkelse, varför vetegivan ska ökas långsamt. En vanlig giva till en vuxen häst är 0,4-2,5 kg vete per dag.

Hur mycket Bakjäst kan man ge hästen?

De kan sedan underhållas med vanlig bakjäst som är ett utmärkt fodertillskott då det innehåller levande jästsvampar, färska B-vitaminer samt proteiner. De flesta hästar gillar det! Börja med 0,5 pkt om dagen och se att hästen tål det. Ge sedan 0,5 till 1 pkt om dagen eller 1 pkt 1-2 ggr/veckan efter behov.

Vad får hästar inte äta?

Vissa växter är direkt skadliga för hästar och andra djur och kan orsaka allvarliga förgiftningar samt även dödsfall redan i små mängder, som till exempel idegran, korsört, odört, sprängört, stånds och örnbräken. Andra växter orsakar inte några problem förrän hästen ätit dem i större mängd eller under längre tid.

Var kan jag köpa hela vetekorn?

Helt vete är en fullkornsprodukt som har kvar alla sädeskornets beståndsdelar. Det är rikt på magnesium och järn och har ett högt fiberinnehåll. Helt vete används kokt som ris eller i en sallad.

Kan man ge jäst till häst?

Vid tarmstörning kan man ge någon form av probiotika-produkt eller A-fil/Hälsofil för att tillföra goda bakterier. De kan sedan underhållas med vanlig bakjäst som är ett utmärkt fodertillskott då det innehåller levande jästsvampar, färska B-vitaminer samt proteiner. De flesta hästar gillar det!

Share this post