Trendig

Hur bedoms voltige?

Hur bedöms voltige?

Det fria programmet bedöms utifrån tekniskt och artistiskt perspektiv. I alla klasser bedöms hästens prestation separat och utgör en betydande del av den totala poängen. Vid bedömning av hästen läggs stor vikt vid lösgjordhet, lydnad och framåtbjudning.

När bestäms vilka som ska sitta i en Ridsportförening styrelse?

Vilka som ska ingå i CUS bestäms vid Riksungdomsmötet, som hålls på våren vartannat år. Inför Riksungdomsmötet arbetar valberedningen med att ta fram förslag på vilka som ska sitta i CUS nästa period. Du som är ung inom ridsporten har unika möjligheter att påverka.

Vad kännetecknar en person med gott horsemanship?

Ett gott Horsemanship Förstår och delvis kan förutse hästens beteende och reaktioner Vi använder ett korrekt fackspråk, visar ordningssinne, arbetar effektivt, rationellt, ekonomiskt och ergonomiskt riktigt. Har för uppgiften rätt kläder.

Vad är godkänt resultat i dressyr?

I dressyr rider de tävlande ekipagen ett förbestämt dressyrprogram, där en eller flera domare bedömer alla olika momenten i programmet, ryttarens sits och hållning samt hästens lydnad och följsamhet. För att bli godkänd i dressyr behöver man ha 60 procent. Procentenheten räknas ut från domarens bedömning.

Hur många grenar finns det i ridning?

Tio grenar – olika färdigheter Inom ridsporten finns tio grenar vilka alla kräver olika färdigheter. Oavsett vilken gren man tävlar i så finns det vissa gemensamma grundregler, som till exempel att tävlingarna har samma namn (oavsett gren) och att tävlingsnamnet antyder dess svårighetsgrad.

Ett gott Horsemanship Förstår och delvis kan förutse hästens beteende och reaktioner Vi använder ett korrekt fackspråk, visar ordningssinne, arbetar effektivt, rationellt, ekonomiskt och ergonomiskt riktigt. Har för uppgiften rätt kläder. Ridning är mycket mera än att sitta på hästryggen.

Share this post