Blogga

Hur manga timmar jobbar en bankchef?

Hur många timmar jobbar en bankchef?

Ordinarie arbetstid för tjänstemän är högst 40 timmar per helgfri vecka enligt de flesta kollektivavtal, men det är vanligt med företagsavtal med kortare arbetstid. Övertidsarbete kompenseras med antingen pengar ( övertidsersättning ) eller ledig tid (kompensationsledighet).

Hur mycket jobbar en bankchef?

144 700 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Hur många timmar är heltid tjänstemän?

För tjänsteman som arbetar heltid och ingen överenskommelse enligt § 4.2.3 i kollektivavtalet har träffats är arbetstiden enligt arbetstidsavtalet i genomsnitt 40 timmar per helgfri vecka och flextid tillämpas.

Hur mycket jobbar du?

Arbetstimmar kan variera mellan könen Det är 2 timmar färre än vad som är standardiserat i Sverige där 40 timmar per arbetsvecka är normen. Män kan enligt samma forskning spendera mer tid på jobbet, 43,5 timmar i veckan.

Hur många timmar jobbar du?

Du som arbetar heltid har en normalarbetstid på 40 timmar per vecka. I veckoarbetstiden ingår inarbetning av så kallade klämdagar. Normalarbetstiden är 8:00 – 16:30, måndag – fredag, inklusive en lunchrast om 30 minuter. Årsarbetstiden är 2080 h/år.

Vad har en bankchef i lön?

Medianlönen för högre bankchefer är 118 800 kr. Den är en bra bit lägre än medellönen på 144 700 kronor. Att medianlönen är mycket lägre beror alltså på att det finns löner bland dessa chefer som sticker ut genom att de är mycket högre än resten.

Har tjänstemän arbetstidsförkortning?

I tjänstemannaavtalet genomförs en arbetstidsförkortning för alla tjänstemän fr o m den 1 mars 2002. De regler som finns i den ursprungliga överenskommelsen är översiktliga, se det tryckta avtalet. Vi har därför utarbetat bifogade tillämpningsregler. Dessa är gemensamma för ovan nämnda parter.

Share this post