Rekommendationer

Varfor har jag ont mellan skulderbladen?

Varför har jag ont mellan skulderbladen?

När du får ont kring skulderbladen kan det bero på ett antal olika tillstånd. Ofta är man stel i muskler och leder till följd av stillasittande eller brist på träning. Värken går ofta över av sig själv, men kan i vissa fall kräva utredning. Öppet alla dagar, dygnet runt.

Hur stretchar man bröstryggen?

Ställ dig i en dörrkarm och för upp armarna i axelhöjd, böj armbågsleden i 90 grader och placera armbågarna mot dörrkarmen. Luta dig igenom dörrkarmen för att sträcka ut bröstmusklerna, tänk på att spänna magen så att rörelsen inte tas ut i svanken. Håll positionen i ca fyrtio sekunder och upprepa detta tre gånger.

Vad är smärta mellan skulderbladen?

Smärta mellan skulderbladen är en vanlig åkomma som många gånger kan härledas till ett stillasittande arbete och en dålig arbetsergonomi. Smärtan eller stelheten gör sig ofta påmind under dagen och kan även leda till nacksmärta och huvudvärk.

Varför får du ont kring skulderbladen?

När du får ont kring skulderbladen kan det bero på ett antal olika tillstånd. Ofta är man stel i muskler och leder till följd av stillasittande eller brist på träning. Värken går ofta över av sig själv, men kan i vissa fall kräva utredning.

Varför får man värk i skulderbladen och axlarna?

Orsaken till att man får värk i skulderbladen och axlarna är nästan alltid på grund av överbelastning. Det kan vara att man gjort nån ensidig rörelse eller suttit med dålig hållning. När musklerna i ryggen aktiveras ensidigt så blir de trötta och spända, och markerar detta genom smärta så man ska ha en chans att reda upp saken.

Hur stretchar man mellan skulderbladen?

Skulderbladets muskler Rotera kroppen och titta under armen, samtidigt trycker du ner hälen till det börjar strama, så känner du en sträckning från armens baksida, yttersidan av skulderbladet och ner mot länden. Tryck ner hälen ytter liggare efter hand som det släpper i ca 2 minuter.

Share this post