Frågor

Hur manga kasus har franska?

Hur många kasus har franska?

Generellt om franska substantiv Kasus förekommer ej, och pluralbildningen är väsentligen regelbunden med några undantag (som även de är tämligen regelbundna).

Hur ska man definiera begrepp som maskulint och feminint?

Femininiteter och maskuliniteter är plurala – det finns många former av femininiteter och många former av maskuliniteter. Vad som definieras som feminint eller maskulint styrs av plats, religion, klass, nationell kultur och andra sociala faktorer.

Hur många kasus har spanskan?

Spanska har två genus (tre om man räknar med neutrum). Substantiv är antingen maskulina eller feminina. Den neutrala formen lo används inte med rena substantiv utan används framför adjektiv och adverb med substantivisk funktion.

Vilket språk har mest kasus?

Svenska. Den traditionellt vanligaste ståndpunkten bland svenska lingvister är att svenskan har två kasus – utifrån att substantivens s-former är genitiv och deras s-lösa former nominativ eller ”grundform”. Enligt andra synsätt har svenskan inga eller upp till tre kasus, beroende på hur och vad man räknar som kasus.

Hur vet man om ett ord är maskulint eller feminint på franska?

Ändå är det precis hur fransk grammatik fungerar. Det är ”un sceau” och ”une table”, där ”un” står för maskulint och ”une” för feminint i obestämd form. När du använder pronomen kommer du att säga “elle est mise” (”hon (bordet) är inställd”) och “il est plein” (”han (hinken) är full”).

Vad är adjektiv på franska?

komparativ sätter ”plus” före adjektivet och för superlativ sätter ”le plus” för adjektivet. Sen finns precis som på svenska några som böjs oregelbundet som ex. dålig, sämre, sämst på svenska. komparativ sätter ”plus” före adjektivet och för superlativ sätter ”le plus” för adjektivet.

Hur många genus finns det?

I den moderna svenskan uttrycker han och hon de semantiska dragen MASKULINUM resp. FEMININUM, men inte genus maskulinum och femininum. Slutsatsen är att den formella analysen är den enda hållbara. Svenskan har bara två genus: utrum och neutrum.

Vad är direkt objekt franska?

Som du såg tidigare behöver vi inte lägga till en preposition. ”Un film” kommer direkt efter ”regarde”. Nedan följer några verb som använder sig av direkt objekt: Chercher= Att leta. Regarder= Att titta.

Vad är skillnaden mellan Mon och ma?

C’est mon père – Det är min pappa. C’est ton frère – Det är din bror. C’est son oncle – Det är hans morbror….Maskulinum.

mon min
son hans/hennes
notre vår
votre er
leur deras

Share this post