Innehållsförteckning
Hur många kan inte simma?
Nästan alla barn i årskurs fem eller 94 procent kan simma, enligt en färsk undersökning. Däremot är omkring två miljoner vuxna svenskar inte simkunniga. För att få kalla sig simkunnig ska man klara att simma 200 meter på djupt vatten.
Hur ofta kan man simma?
Du tror du kan simma i över en halvtimme utan problem, men du tröttar ut dig redan efter fem minuter. Detta beror på att dina muskler och ditt hjärta måste jobba hårdare än de gör i vanliga fall. Ha tålamod och öka intensiteten genom att öka tiden lite från varje träningstillfälle.
Vilket simsätt är bäst?
Tre simsätt Crawl är – om man behärskar tekniken – både den skonsammaste, den mest energiekonomiska och den snabbaste simstilen. Bröstsim ger den bästa muskelträningen. Här tränar du främst ut- och insidan av låren, bröst, överarmar och rygg.
Hur många procent kan inte simma i Sverige?
Undersökningen visar att 88 % av Sveriges befolkning, i åldern 18 år och äldre, tror sig vara simkunniga. Av dessa uppskattar dock bara 57 % att de kan simma längre än 200 meter i öppet vatten.
Hur många barn kan inte simma i Sverige?
Företaget YouGov har på uppdrag av Svensk Simidrott genomfört en undersökning som visar att 86 % av barnfamiljerna planerar att vara vid vatten i sommar. Det är dock bara 56 % av alla barn i åldrarna 4-17 år som är simkunniga.
Vad är specifikt för ryggsim?
Ryggsim är det enda av de fyra simsätten inom tävlingssimning som simmas på rygg. Tävlingsryggsim kallas även ryggcrawl och simmas på liknande sätt som vanlig crawl. En annan variant av ryggsim är livräddningsryggsim som liknar bröstsim simmat i ryggläge.
Kan inte simma längre?
65 % av de som inte är simkunniga undviker trots sina bristfälliga simkunskaper inte att bada och simma. Av de som inte är simkunniga är dock 42 % intresserade av att lära sig att simma. Den vanligaste orsaken till att de ännu inte har lärt sig att simma, är att de tycker att det är pinsamt att lära sig som vuxen.
Vad ska man göra om man inte kan simma?
Alla elever som är i behov av särskilt stöd har rätt att få särskilt stöd. Detta gäller även simning inom ämnet Idrott och hälsa. Så tänk på att du alltid kan prata med din lärare om att du behöver hjälp så att du slipper få f i idrotten i 9:an.