Rekommendationer

Vad menas med 5 kalenderdagar?

Vad menas med 5 kalenderdagar?

Regeln om återinsjukande inom fem kalenderdagar Det är när du varit sjuk, och börjat arbeta igen och sedan insjuknar på nytt inom fem kalenderdagarsom regeln om återinsjuknande blir aktuell. Återinsjuknar du alltså inom fem kalenderdagar räknas den nya sjukperioden som en fortsättning på din tidigare sjukperiod.

När var det två karensdagar?

Det är den som den nuvarande regeringen – enligt Dagens Nyheter – själva struntar i när regeringsledamöterna är krassliga. I april 1993 återinfördes karensdagen. Då hade den varit slopad sedan 1987. I fem, sex år levde vi alltså utan karensdag.

Vad är en sjukperiod?

En sjukperiod enligt sjuklönelagen är den period under vilken du som arbetstagare har en försämrad förmåga att utföra dina vanliga arbetsuppgifter på grund av att du är sjuk.

Hur länge blir du sjuk under Ett semesterår?

Det betyder att blir du sjuk mitt under ett semesterår har du 180 dagar som är semestergrundande under insjuknandeåret och därefter ytterligare 180 dagar under nästkommande intjänandeår. Det gäller både helt eller partiell sjukfrånvaro. Därefter upphör sjukdomen att vara semesterlönegrundande.

Hur tjänar du in semester?

När du är frånvarande från arbetet tjänar du normalt inte in semester, men viss frånvaro är faktiskt semesterlönegrundande. Här går vi igenom hur föräldraledighet, sjukskrivning och tjänstledighet påverkar ditt intjänande av semesterdagar.

Hur många dagar är semestergrundande under Ett semesterår?

Sjukfrånvaro. 180 dagar är semestergrundande under ett helt semesterår. Det betyder att blir du sjuk mitt under ett semesterår har du 180 dagar som är semestergrundande under insjuknandeåret och därefter ytterligare 180 dagar under nästkommande intjänandeår. Det gäller både helt eller partiell sjukfrånvaro.

Share this post