Blogga

Nar och var uppfanns fotboll?

När och var uppfanns fotboll?

Fotbollens historia. Fotbollen historia är lång och brokig. Den moderna fotbollen fick sin början år 1863 i England när The Football Association in England eller The FA som den ofta kallas bildades.

När kom var?

Fotbollens riktiga start År 1863 var fotboll så pass stort i England att man bildade Det Engelska Fotbollsförbundet – Football Association, som det fortfarande heter. Den första landskampen i fotboll spelades 1872 mellan England och Skottland i Glasgow men det blev inget mål i matchen.

Varifrån kommer fotbollen?

Helt säkert var fotbollens ursprung är vet man tyvärr inte men enligt FIFA så ska man ha hittat tecken på att fotboll spelades i Kina för mer än 2300 år sedan. Man spelade på den tiden precis som idag fotboll med två lag, två mål , nät runt om och en boll som tillverkades av läder och fylldes med fjädrar.

När uppfanns bollen?

Bollar och bollspel har funnits sedan långt tillbaka i historien i alla delar av världen. Amerikas indianer var först med studsande gummibollar. Redan för cirka 3 500 år sedan spelade de ett bollspel med bollar gjorda av gummi från gummiträdet.

Hur många barn spelar fotboll?

Totalt är det 309.000 barn och ungdomar som spelar fotboll (sex till 18 år). Av statistiken framgår också att nästan hälften av alla fotbollsungdomar lämnar sporten i åldern 12–16 år. I fotbollförbundets mål- och strategidokument är en viktig punkt att få spelarna att fortsätta högre upp i åldrarna.

Var kommer fotbollen från?

Fotbollens ursprung. Det är inte med säkerhet känt var fotboll ursprungligen kommer ifrån. Den äldsta dokumenterade formen av fotboll kommer från de stridande staternas tid i Kina (400-talet f.Kr. till 221 f.Kr.) och enligt Fifa – det internationella fotbollsförbundet – är det kineserna som ”uppfunnit” fotbollsspelet. [1]

Vad är den vanligaste formen av fotboll?

Den vanligaste formen av fotboll spelas med elvamannalag, det vill säga en målvakt och tio utespelare i vardera laget. Matcherna spelas normalt i två halvlekar på 45 minuter vardera med en halvtidspaus runt 15 min. Det lag som gjort flest mål då matchen är slut har vunnit.

Vad är en fotbollsplan?

Planen i fotboll. Huvudartikel: Spelplanen (fotboll) En fotbollsplan är rektangelformad och uppdelad i två planhalvor, den är 45-90 meter bred och 90-120 meter lång, underlaget ska vara gräs, konstgräs eller grus. Spelplanens standardiserade mått för internationella matcher är 64-75 meter bred och 100-110 meter lång.

Share this post