Blogga

Hur fungerar en 3 Vagsventil?

Hur fungerar en 3 Vägsventil?

1) Vätskan strömmar genom port A och ut genom port B och C eller genom B eller C. 2) Vätskan flödar in genom port B och C alternativt B eller C och ut genom port A. En 3 vägs ventil är normalt utrustad med ett elektriskt eller pneumatiskt ställdon eller alternativt en termostatstyrning.

Hur fungerar en kulventil?

En kulventil (ball valve) stänger och öppnar flödet genom att en genomborrad kula roterar i ett sfäriskt ventilsäte. Kulventilen har en 90-gradig rörelse och två tätningsytor. Ventiltypen lämpar sig bäst för on/off funktion, men finns i varianter för reglering och injustering. Helsvetsad kulventil i genomskärning.

Vad är skillnaden mellan monostabil och bistabil knapp?

Monostabil / Bistabil En monostabil ventil återgår (oftast med fjäderverkan) till sitt ”normalläge” efter att manövern släpps (el-signalen bryts, spaken släpps o.s.v). En bistabil ventil har två stabila lägen där ventilkäglan stannar efter manöver.

Vad är en styrventil?

Styrventilens uppgift i en shuntgrupp är att styra andelen inblandad vätska från primärsidan till sekundärkretsen så att rätt temperatur, så kallat börvärde, erhålls.

Vilka ventiler lämpar sig bäst som reglerventiler?

Flera av Somas ventiler används som reglerventiler, där kalottventilen är en av dem. Tack vare sin konstruktion, med kalott och spindel i ett stycke, har kalottventilen de optimala egenskaperna för reglering. Vridspjällventilen är också en utmärkt reglerventil.

Vad kännetecknar en bistabil ventil?

En bistabil ventil har i ett elstyrt utförande två spolar. När ventilen får en styrsignal till ena spolen växlar den och ligger kvar i detta läge även när signalen försvinner. För att ventilen ska växla krävs en ny signal på motsatt sida, vilket gör att den interna kolven skjuts till nästa läge.

Vad är Skjutventil?

SKJUTVENTIL AMETAL-legeringen gör stängventilen TA 60 till en robust komponent med garan- terat lång livstid och problemfri drift i värme-, kyl- och tappvattenanläggningar. Tack vare den stigningsfria spindelkonstruktionen krävs mindre utrymme.

Share this post